Консервовані помідори - це одна з улюблених страв у українських домівках, якою господині займаються влітку. Знай.ua ділиться з вами найпростішими та найсмачнішими рецептами маринованих помідорів на зиму.

Мариновані помідори - цілі

Інгредієнти:

  • помідори – 5 кг;
  • цибуля - 2 шт.;
  • петрушка – кілька гілок;
  • солодкий перець – 2 шт.;
  • перець горошком – 1 пачка;
  • оцет – 0,25 г у банку;
  • цукор - 1,5 ст.л. в банку;
  • соль - 0,5 ст.л. в банку.

Маринування помідорів, скріншот: YouTube

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

Українців будуть "переводити" у військове життя: які заходи заплановано

Комунальники "закручують гайки": за прострочення двох платіжок поспіль блокуватимуть карти

Паспорт книжечку доведеться міняти? Українців із російською мовою у документі попередили

Лише добровільно: кого не можуть примусово мобілізувати

Показати ще

Виберіть щільні невеликі помідори та ретельно їх вимийте. Цибулю наріжте великими кільцями, а солодкий перець - часточками. У простерилізовані банки спочатку покладіть на дно цибулю, пучки петрушки та горошини перцю. Потім рівномірно розподіліть помідори й перець по банках і залийте їх окропом.

Через деякий час злийте воду, після чого в кожну банку додайте сіль і цукор. Знову залийте окропом і влийте оцет. Закрутіть банки кришками та загорніть у теплу ковдру для поступового охолодження.

Помідори на зиму "Половинки"

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • кріп - 6 гілочок;
  • петрушка – 5 гілочок;
  • часник – 8 зубчиків;
  • олія – 4 ст. л.;
  • помідори – 2–2,5 кг;
  • оцет (9%) – 4 чайні ложки;
  • цукор – 5 ст. л.;
  • сіль – 2 ст. л.
  • чорний перець горошком – 5 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.

Спосіб приготування:

Приготуйте маринад для томатів. У невелику каструлю влийте питну воду, додайте цукор, сіль, лавровий лист, перець горошком і мелений чорний перець. Доведіть суміш до кипіння і варіть близько 3 хвилин, потім зніміть з вогню та остудіть.

У простерилізовані банки покладіть кріп і петрушку, кільця ріпчастої цибулі, кружальця моркви та зубчики часнику. Рівномірно розподіліть рослинну олію. Помідори ретельно вимийте, розріжте навпіл і акуратно викладіть зверху на овочі та зелень. Залийте все охолодженим маринадом і накрийте кришками.

Поставте банки у широку каструлю з гарячою водою і стерилізуйте протягом 10 хвилин. Потім вийміть банки, додайте в кожну по столовій ложці оцту та одразу ж закрутіть кришками. Переверніть банки догори дном, поставте на складений удвічі рушник і дайте повністю

Мариновані помідори. Фото: youtube.com

Помідори в кетчупі чилі

Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;
  • кетчуп чилі – 8 ст.л.;
  • сіль - 2 ст.л.;
  • цукор – 1 ст.;
  • оцет – 1 ст.;
  • лавровий лист – 4 шт.;
  • запашний перець – 20 шт.;
  • перець горошком – 40 шт.;
  • часник - 8 зубчиків
  • листя смородини – 4 шт.;
  • петрушка – на смак.

Спосіб приготування:

У підготовлені та сухі банки викладіть спеції та помідори. Для маринаду в каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор, кетчуп і оцет, поставте на плиту і доведіть до кипіння, потім варіть 2–3 хвилини.

Гарячим маринадом залийте овочі в банках, після чого стерилізуйте їх у каструлі приблизно 10 хвилин. Потім щільно закрийте банки кришками, переверніть догори дном і загорніть до повного охолодження.

Помідори у кетчупі. Фото: youtube.com