Пиріг зі сливами та безе - це десерт, який ідеально пасує для літа та початку осені. Для нього підійдуть сливи сорту "Угорка" або будь-які інші.
Для приготування знадобляться наступні інгредієнти.
Для торта:
- 300 г борошна для кексів;
- дрібка солі;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 170 г вершкового масла;
- 70 г цукру;
- 2 яєчних жовтки;
- 2 столові ложки вершків.
Для начинки:
Українців готують до жорстких компромісів у війні: кордонів 1991 року чекати не варто
Нові правила карткових переказів з жовтня
Позапланова індексація: деяким пенсіонерам додадуть грошей – кому звертатися до ПФУ
За скромну надбавку доведеться поборотися: ПФУ поставив пенсіонерам умови
- 1 кг слив;
- 3 столові ложки панірувальних сухарів.
Для безе:
- 2 яєчних білки;
- дрібка солі;
- 100 г цукру.
Приготування
Просійте борошно, додайте сіль і розпушувач і перемішайте. Додайте масло та змішайте з борошном, потім додайте решту інгредієнтів.
Охолодіть тісто в холодильнику приблизно 60 хвилин. Розкачайте тісто, щоб воно помістилося у форму для випікання (розміром 20х30 см), проколіть його у формі виделкою.
Випікайте при температурі 175°C протягом 15 хвилин, у режимі нагріву зверху та знизу.
Помийте сливи та видаліть кісточки. Посипте тісто панірувальними сухарями та викладіть зверху сливи шкіркою вниз.
На останньому етапі збийте охолоджені білки з дрібкою солі, потім перемішайте на високій швидкості, поступово додаючи цукор.
Безе готове, якщо ви більше не відчуватимете смак цукру. Намажте його поверх слив і розрівняйте верх.
Знову випікайте при температурі 175 градусів протягом 20 хвилин, при нагріванні зверху та знизу. Потім зменшіть температуру до 60 градусів і сушіть безе при верхньому нагріві протягом 25-30 хвилин.
Слід пам'ятати, що при випіканні безе не варто використовувати режим конвекції, щоб запобігти підгорянню.
Смачний пиріг готов! Треба набратися ще трошки терпіння, бо його слід подавати після охолодження. Ви також можете охолодити пиріг в холодильнику.
Раніше портал Знай писав, як зробити хрусткі огірки на зиму без оцту, стерилізації та зайвих заморочок, рецепт холодного методу.
Крім того, ми повідомляли, що макарони стануть смачніші, якщо перестати варити їх в каструлі: є значно кращий варіант.
Також портал інформував про рецепт бюджетного рибного суфле, добавки якого проситимуть усі.