Абрикосовий чизкейк - вишуканий варіант для ласунів. Його можна приготувати навіть для святкового столу - гості точно залишаться задоволеними.
Для приготування тіста знадобляться наступні продукти:
- 400 г пшеничного борошна;
- 200 г цукрової пудри;
- 250 г маргарину;
- 1 яйце;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- жир для змащування форми.
Для сирної маси треба підготувати:
- 500 г напівжирного білого сиру;
- 500 г вершкового сиру;
- 5 яєць;
- 200 г вершкового масла;
- 200 г цукрової пудри;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 2 столові ложки картопляного крохмалю;
- дрібку солі;
- жир для змащування форми.
Додатково знадобиться пів кілограму свіжих абрикосів.
Кров як річка, а не кисіль: 7 продуктів, які врятують вас від тромбів
Кинуть в бій 160 тисяч військових: росія готується до другого етапу наступу на Україну
Спишуть з картки всі гроші: у ПриватБанку терміново звернулися до всіх клієнтів
Замість 5000 — 9500 грн: українці можуть вдвічі збільшити пенсію - що треба знати
Приготування
Маргарин подрібніть на борошно, цукрову пудру, розпушувач, ванільний цукор та яйце. Швидко замісіть гладке тісто. Розділіть його на дві частини: одну трохи більшу, іншу меншу. Загорніть обидві частини у фольгу та поставте в морозилку на 2 години.
Ретельно натріть сир. Збийте масло з цукровою пудрою до пишної маси. Додайте жовтки по одному, постійно збиваючи вінчиком. Потім додайте мелений сир, крохмаль і ретельно перемішайте.
Збийте яєчні білки з дрібкою солі та обережно вмішайте їх у сирну суміш.
Очистіть абрикоси від шкірки, вийміть кісточки та наріжте товстими скибочками.
Застеліть форму для випікання пергаментним папером і змастіть його маслом. Викладіть на дно більшу частину тіста, обережно притискаючи його до країв. Вилийте сирну суміш. Зверху викладіть абрикоси, злегка притискаючи їх. Посипте верх рештою тертого тіста - це буде крихта.
Поставте в розігріту до 180°C духовку та випікайте приблизно одну годину. Після випікання залиште дверцята духовки відчиненими, щоб десерт повністю охолонув.
Смачний чизкейк готовий! Можна кликати всіх до столу та насолоджуватись.
Раніше портал Знай писав про рецепт, що підкорив господинь: консервовані кабачки в томатному соку на зиму, які ніколи не залишаються у коморі.
Крім того, ми повідомляли про простий рецепт шоколадної ковбаси: десерт, перевірений часом, поверне вас у дитинство.
Також портал інформував про стерилізацію банок для закруток: як не допустити "взриву" консервації та вибрати найкращий спосіб.