Більшість людей не любить занадто солодких десертів, або намагається обмежувати цукор в раціоні через різні причини. Багато хто вважає, що можна просто скоротити кількість цукру в рецепті улюбленого десерту та отримати очікуваний результат.
Кондитерка Маруся Манько на своїй інстаграм-сторнінці розповіла, чи можна це робити без шкоди для смаку та текстури.
За її словами, далеко не всі знають, що цукор у випічці використовується не тільки для підсолоджування, але й виконує набагато більше функцій. Так, крім солодкості, він надає випічці:
- вологість;
- колір;
- ніжність.
Крім того, від продовжує термін зберігання.
Не тільки комендантська година: запроваджують нові нічні обмеження
Пенсіонери автоматично отримають надбавки у вересні
Перекази з картки на картку обмежать: ліміти змінено – залежить від часу доби
"Занадто мало цукру, крім того, що впливає на смак і колір, може зробити випічку жорсткою, виводячи з рівноваги формулу балансу", - зауважує кондитерка.
Де не слід зменшувати кількість цукру?
Експертка не радить це робити у:
- десертах, в яких цукор відповідає за текстуру та щільність (це нуга, зефір, карамель, пташине молоко тощо);
- тісті.
Зефір, скріншот: Youtube
Де можна зменшувати кількість цукру?
Натомість, за словами Марусі Манько, можна значно обмежити кількість цукру у:
- майже всіх начинках (компоте, конфі, суфле, мусі, кулі тощо);
- майже у всіх кремах (а при приготуванні деяких можна взагалі обійтись без цукру);
- фланах, чизкейках тощо.
Полуничний чізкейк, кадр з відео
Раніше портал Знай писав про рецепт чизкейк з абрикосами: шматочок сонячного літа на тарілці.
Крім того, ми повідомляли, як зварити вдома крутіший напій, ніж у самій хіпстерській кав'ярні 3 хвилі.
Також портал інформував про рецепт літної сирної запіканки з ягодами та сметанною хмарою: соковитість та ніжність у кожному шматочку.