Тост із білою квасолею та авокадо - це проста, смачна та поживна страва, яка поєднує білки, клітковину й корисні жири, допомагаючи зарядитися енергією та почати ранок правильно. Про це пише Еаting Well.

Дієта, сніданок, фото: Знай.ua

Фахівець із харчування Барбі Черовні зізналася, що обирає цей сніданок завдяки його легкості в приготуванні та високій користі для здоров'я. Дієтолог поділилася рецептом ідеального сніданку.

Тост з авокадо та квасолею

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

За скромну надбавку доведеться поборотися: ПФУ поставив пенсіонерам умови

"Броня" більше не врятує: ТЦК можуть мобілізувати з підставам для відстрочки

Заблокують картку і оштрафують: скільки разів на місяць можна переказувати кошти

Повістки 2.0: в Україні будуть мобілізовувати по-новому, кого вже можуть оголосити в розшук

Показати ще
  • цілозерновий хліб - 2 скибки;
  • відварена або консервована біла квасоля - 1/2 склянки;
  • стигле авокадо - 1 шт.;
  • часник - 1 зубчик;
  • оливкова олія - 1 ст. л.;
  • сік половини лимона або лайма;
  • сіль і перець - на смак;
  • свіжа зелень (петрушка, кінза або базилік) для прикрашання.

Спосіб приготування:

Підсмажте хліб до золотистого кольору. Авокадо розімніть виделкою в мисці, потім додайте квасолю, подрібнений часник, оливкову олію та лимонний сік. Перемішайте до отримання однорідної маси, приправте сіллю та перцем. Намажте суміш на тости й прикрасьте зеленню.

Фахівець також назвала переваги сніданку з такими тостами:

Високий вміст клітковини. Клітковина допомагає регулювати рівень цукру в крові, уповільнюючи засвоєння вуглеводів і покращуючи реакцію організму на інсулін. Вона підтримує здоров'я кишкової мікрофлори, сприяє виробленню коротколанцюгових жирних кислот, знижує рівень холестерину й забезпечує відчуття ситості. Такий сніданок містить близько 11 грамів клітковини на порцію завдяки поєднанню цільних злаків, овочів і бобових.

Джерело рослинного білка. Білок необхідний для міцного імунітету, здоров'я м'язів і тривалого відчуття ситості. Рослинні білки містять мінімум насичених жирів, що важливо для зниження ризику серцево-судинних захворювань, особливо в людей із діабетом.

Користь цільного зерна. Вживання цілозернового хліба допомагає підвищити споживання клітковини та вітамінів групи B, що позитивно впливає на обмін речовин і сприяє контролю рівня цукру в крові. Дослідження підтверджують, що регулярне вживання цільних злаків знижує ймовірність розвитку діабету.

Жінка, яка обирає хліб в магазині

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.