Гриби - це дуже смачний, але водночас небезпечний продукт, який при невмілому використанні може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Так, існують гриби, які не підходять для варки супу, повідомляє ТСН.
Справа в тому, що деякі їстівні гриби при варці виділяють отруйні токсини. До них відносяться пластинчасті види: грузді, сироїжки, лисички, вовнянки. Такі гриби краще смажити, додавати в соуси чи салати. Якщо відварювати такі гриби, то воду треба тільки зливати, не використовуючи для приготування будь-яких страв.
Також не слід варити перестиглі гриби. Вони можуть бути заражені паразитами або цвіллю, які потраплять до супу під час приготування. Крім того, такі гриби містять зіпсований білок, який важко перетравлюється та може провокувати алергічні реакції.
Не підходять для супу й ті гриби, які росли неподалік дороги. Вони накопичують багато отруйних речовин і навіть радиоактивних елементів (особливо в капелюшках), які залишаються в воді під час варки.
Зима 2025−2026 в Україні: чи чекати аномального тепла, різких морозів і снігових сюрпризів - прогноз синоптиків
Знущалися, били та знімали на телефон: в Одесі курсанта військової академії довели до самогубства
Ухилянтів хочуть дістати через посольства: чи пошириться мобілізація за кордоном
Комуналка по-новому: українців попередили щодо важливої процедури
З яких грибів варто варити суп?
Для приготування смачного та ароматного грибного супу найкраще підійдуть білі гриби, маслюки, опеньки або шампіньони.
Перед готуванням гриби треба вимити, вичистита та розрізати на кілька частин (якщо вони досить крупні).
Для того щоб перша страва набула насиченого смаку, гриби слід трохи відварити, обсмажити, а потім вже кидати у суп.
Раніше портал Знай писав, які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовій печі.
Крім того, ми повідомляли про новий тренд довгожителів: чи дійсно пізній сніданок лікує серце і додає роки.
Також портал інформував про чай, який очищає організм від токсинів.