Чищення свіжих яєць іноді стає справжнім викликом. На щастя, існує перевірений та ефективний спосіб легко почистити навіть свіжі яйця, повідомляє Interia Kobieta.

Все, що вам потрібно, це недорогий інгредієнт, який, ймовірно, вже є у вас вдома.

Варені яйця, фото vnimanie.pro

Чому деякі яйця важко чистити?

Свіжі яйця чистити найважче, бо їхні білки мають нижчий pH і щільніше прилягають до мембрани під шкаралупою. З часом вуглекислий газ виділяється через мікроотвори в шкаралупі, що призводить до підвищення pH і спонтанного відділення білків від мембрани. Куплені в магазині яйця набагато легше чистити, бо вони зазвичай лежать там кілька днів. З іншого боку, свіжі яйця "прямо від курки" смачні, але потребують особливої обережності, щоб не пошкодити білки під час чищення.

Ще однією причиною труднощів з чищенням яєць є неправильний час варіння - занадто короткий або занадто довгий . В ідеалі це має бути 8-10 хвилин. За цей час білки встигнуть застигнути та стати більш стійкими до пошкоджень. Відразу після варіння яйця слід занурити в холодну воду.

Популярні новини зараз

"Мир з рф закінчиться катастрофою": невтішний прогноз

Школи змінюють правила: що чекає на учнів та батьків з 1 вересня 2025 року

Гроші списуватимуть з усіх рахунків: нові правила оплати карткою

Заблокують картку та оштрафують: скільки переказів на місяць можна робити

Показати ще

Найкращий трюк для легкого чищення яєць

Експерти кажуть, що яйце має бути щонайменше тижневим, щоб його можна було легко очистити . Але свіжі яйця мають найкращий смак. На щастя, існує простий спосіб уникнути цієї проблеми. Просто додайте оцет у воду, в якій ви варите яйця (столову ложку оцту на літр води), що зробить шкаралупу більш пористою та денатурує яєчний білок, що значно полегшить його відділення. Не хвилюйтеся — оцет у воді не впливає на смак яйця , але значно полегшує його очищення.

Оцет, фото shuba

Чому варто їсти яйця?

Яйця варто їсти з багатьох причин. Вони містять багато високоякісного білка, забезпечують тривале відчуття ситості, а отже, сприяють схудненню або підтримці здорової ваги. Вони містять багато цінних вітамінів і мінералів: вітаміни A, D, E та K, вітаміни групи В, а також фосфор, залізо, кальцій, магній, калій та цинк. Яйця мають благотворний вплив на здоров'я, зокрема на очі та нервову систему . Всупереч поширеній думці, вони не сприяють підвищенню рівня поганого холестерину. Навпаки, вони допомагають регулювати рівень як хорошого, так і поганого холестерину.

Раніше портал Знай писав, як зберігати різні частинки лимону, аби вони не зіпсувались.

Крім того, ми повідомляли, чому інколи не можна зменшувати кількість цукру в рецепті, навіть коли ви на дієті: поради кондитера.

Також портал інформував про сіль, що "вбиває" консервацію: чому банки почали набухати та псуватись.