Свиняча вирізка в грибному соусі - це водночас делікатес та проста у приготуванні страва. Вам не обов’язково готувати її для великого свята, бо це чудова ідея і для повсякденної вечері.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 500 г свинячої вирізки;
- 250 г грибів (краще лісових);
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 100 мл сухого білого вина;
- 150 мл м'ясного бульйону;
- 150 мл вершків (12% або 18%);
- 1 чайна ложка солодкої паприки;
- 1 чайна ложка чебрецю;
- половина чайної ложки мускатного горіха;
- сіль, свіжозмелений перець (за смаком);
- соняшникова олія (для смаження).
Приготування
Промийте вирізку та видаліть зовнішню оболонку. Наріжте м’ясо скибочками. Приправте солодкою паприкою, сіллю та перцем.
За борги розрахуєтесь квартирою: кого торкнеться новий механізм стягнень
Школи і садочки відмовляються приймати дітей: що вимагають від батьків
"Іспанський сором у школі": вчителька розкритикувала батьківські збори, змушують дорослих грати
Пенсіонерам заборонили одночасно отримувати зарплату та пенсію: кого стосується
Розігрійте трохи олії на сковороді та злегка обсмажте шматочки вирізки. Вийміть зі сковороди.
Промийте гриби та наріжте їх. Цибулю наріжте кубиками, а часник дрібно поріжте.
Обсмажте цибулю на олії. Додайте часник, а через деякий час - гриби. Готуйте, періодично помішуючи. Приправте чебрецем, мускатним горіхом, сіллю та перцем.
Влийте біле вино в каструлю. Тушкуйте гриби та цибулю у вині, поки воно повністю не випарується. Потім влийте бульйон і тушкуйте ще кілька хвилин. Після цього додайте вершки та перемішайте.
Змішайте соус зі сковороди з вирізками та перекладіть у форму для запікання. Випікайте в духовці, розігрітій до 180°C приблизно 30 хвилин.
Подавайте свинячу вирізку в грибному соусі гарячою з картоплею, рисом або крупою. Запевняємо, що ваші близькі будуть просто у захваті і обов'язково попросять приготувати таку страву ще раз!
Раніше портал Знай писав про рецепт плова у мікрохвильовій печі: смачно, як з казана, але без зайвих зусиль.
Крім того, ми повідомляли про рецепт легкого та смачного салату з тунцем: ідеальний варіант для обіду чи вечері.
Також портал інформував про 5 способів заморозити кабачки, щоб залишались смачними.