Ці котлети з перлової крупи чудові теплими з грибним соусом або холодними як гарнір до салату. Вони ситні, ароматні та їх можна приготувати вегетаріанськими - просто не додавайте яйця та використовуйте рослинний замінник.

Котлети з перловки: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 200 г сухої ячмінної крупи;
  • 2 моркви;
  • 1 петрушка;
  • 1 цибулина або 2 цибулини-шалот;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки манної крупи;
  • 2 яйця;
  • сіль і перець;
  • дрібка меленої солодкої паприки;
  • дрібка сушеної петрушки;
  • олія для смаження;
  • панірувальні сухарі для панірування.

Приготування

Котлети з перловки: фото скрін Ютуб

Популярні новини зараз

По Землі може вдарити наймасштабніша магнітна буря

Що не можна підписувати в ТЦК: попередження юристів

Штраф на польському кордоні: українку покарали за документ

Пенсії за новими правилами: кожен українець отримає виплати

Показати ще

Промийте перловку під проточною водою. Варіть її в злегка підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці до м’якості. Злийте воду та відставте, щоб вона трохи охолонула.

Очистіть моркву та пастернак, потім дрібно натріть їх. Цибулю та часник очистіть і дрібно наріжте.

Розігрійте трохи олії на сковороді, додайте цибулю та пасеруйте до прозорості. Додайте часник, терту моркву та петрушку і пасеруйте приблизно 5 хвилин, поки овочі не розм’якнуть. Відставте охолоджуватися.

Котлети з перловки: фото скрін Ютуб

У великій мисці змішайте перлову крупу, пасеровані овочі, манну крупу, яйця, петрушку, солодку паприку, сіль та перець. Ретельно перемішайте до однорідної маси. Сформуйте котлети та обваляйте їх у панірувальних сухарях.

Розігрійте олію на сковороді. Обсмажте котлети з обох боків на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору та хрусткої скоринки. Викладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Котлети з перловки: фото скрін Ютуб

Можна кликати всіх до столу. Такі котлети сподобаються навіть тим, хто не любить перлову кашу.

Раніше портал Знай писав про бабусин лайфхак консервації: як закривати помідори, щоб вони не тріскалися в банці і достояли до зими.

Крім того, ми повідомляли про топ-5 найкорисніших грибів України: обов'язково зверніть на них увагу під час збору.

Також портал інформував про кабачкові рулетики з яйцями та помідорами, які з'їдаються першими: рецепт легкої закуски на літо.