Зрази, ліниві вареники і навіть ковбаса — звичайна картопля може стати основою для смачних і оригінальних страв.

Картопля приїхала на українські землі не так давно, але вже встигла стати центральним елементом національної кухні. "Другий хліб" і сьогодні дуже важливий елемент харчування для мільярдів людей у всьому світі, який не лише має високу поживну цінність, але й відрізняється дешевою ціною. При цьому з картоплі можна приготувати низку справжніх делікатесів.

Ліниві вареники з картоплі

Інгредієнти:

  • Картопля 5 штук
  • Куряче яйцо 1 штука
  • Пшеничне борошно 6 столових ложок
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перецьпо смаку
  • Зелень
  • Сметана

Приготування:

Популярні новини зараз

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

1. Картоплю очистити і нарізати. Варити в підсоленій воді. Коли картопля звариться, воду потрібно злити і зробити пюре.

2. У готове пюре додати яйце, сіль і перець. Обов'язково все потрібно добре перемішати в однорідну масу.

3. Постійно помішуючи, потрібно потроху всипати в пюре борошно. У результаті повинно вийти легке тісто.

4. Підготовлене картопляне тісто потрібно скачати в тонкий джгут і розрізати його на невеликі шматочки.

5. Варити в киплячій воді, попередньо підсолити. Процес варіння займе близько трьох хвилин. Готові вироби потрібно виловити з каструлі шумівкою.

6. Подавати з зеленню і сметаною.

Ковбаса з картоплі

Інгредієнти:

  • картопля (сира очищена) - 500 грамів;
  • свіже свиняче сало (НЕ солоне) - 100-150 грам (за бажанням);
  • ріпчаста цибуля - 2 штуки (середні);
  • часник - 3 зубчики;
  • манка - 1 чайна ложка без гірки;
  • свинячі кишки - 1 метр;
  • рослинна олія - для змащення дека;
  • сіль, мелений чорний перець, інші спеції - за смаком.

Приготування:

1. Картоплю почистити і помити. Лук очистити від шкірки. Кишки промити в проточній воді, якщо використовуються заморожені - розморозити.

2. Лук і сиру картоплю нарізати шматочками, потім подрібнити якомога дрібніше за допомогою блендера, м'ясорубкою або натерти на самій дрібній терці. Зубчики часнику розчавити. Перемішати подрібненні овочі до однорідної консистенції. Цибуля не дасть картопляної м'якоті потемніти.

3. Сало нарізати невеликими кубиками (без шкірки), потім обсмажувати на слабкому вогні, поки весь жир не розтопиться, повинні залишитися невеликі шкварки.

4. Розтоплене сало і шкварки змішати з картопляною масою. Додати манку (потрібна для зв'язки інгредієнтів), сіль, перець, інші приправи і спеції. Перемішати до однорідної консистенції.

5. За допомогою спеціальної насадки для м'ясних ковбас наповнити кишки отриманої на попередньому етапі начинкою. Один кінець зав'язати ниткою, видавити повітря і зав'язати другий кінець. Бажано використовувати спеціальну кулінарну нитку. Заводську насадку можна замінити саморобної лійкою з пластикової пляшки.

6. Змастити деко олією і викласти картопляну ковбасу так, щоб заготовки не торкалися одне одного. У кожній ковбаски зробити 15-20 проколів по всій довжині.

7. Розігріти духовку до 180-200 ° C, поставити деко, запікати домашню ковбасу з картоплі 50-60 хвилин до зарум'янювання (через 20-30 хвилин перевернути на іншу сторону). Потім прибрати деко з духовки, злегка остудити і подати до столу.

Картопляні зрази, кадр з відео

Картопляні зрази з м’ясом

Інгредієнти:

  • 5-8 картоплин середнього розміру
  • 150 мл молока
  • 100 мл молока
  • 2-3 штуки ріпчастої цибулі
  • 500 г фаршу
  • 4-5 зубчики часнику
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець

Приготування:

1. Відварити картоплю. Після приготування потовчіть до стану пюре, додайте 150 мл теплого молока та трохи олії.

2. Очистіть ріпчасту цибулю, дрібно наріжте і обсмажте на сковороді.

3. Разом з цибулею смажити м’ясо, сіль, перець і 100 мл молока. Залиште на невеликому вогні 30-40 хвилин.

4. Візьміть трохи картопляного пюре, скачайте в кульку та розплющити в руці. На розплющене тісто покласти начинку та зверху закрийте аналогічним тістом з картопляного пюре.

5. Обсмажувати на сковороді до готовності або запікайте в духовці.

Нагадавши, простий рецепт смаженої курочки, вершково-гірчичний соус для насолоди.

Як повідомляв Знай.иа, смачніше хачапурі, рецепт традиційного осетинського пирога.

Також Знай.uа писав, що рецепт пікантною капусти по-корейськи, саме те, щоб зняти святкові токсини.