Українці святкують Другий Святвечір, або "голодну кутю". З появою першої зірки на небі вся сім'я сяде за стіл, на якому будуть тільки пісні страви. Їх не обов'язково ставити 12, як у Святвечір. Головними сьогодні стануть кутя, борщ з грибними вушками, вареники і узвар. Ведуча програми" Ревізор " (Новий канал) і кулінар Юлія Панкова ділиться з вами рецептом пісного борщика з вушками.
"Насправді, пісний борщ – дуже смачна страва, – каже ведуча Нового каналу. - Її можна готувати не тільки на свята, а й у будні. ДО РЕЧІ, готується він дуже швидко і легко. А вушка надають йому особливий смак".
Інгредієнти для борщу:
5-6 шт – - картоплин
150 г – сушених грибів
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
1 шт. - великий буряка
1 шт. – моркви
1 шт. - невеликого качана капусти
Сіль, перець за смаком
Інгредієнти для вушок
1,5 склянки пшеничного борошна
150 г – води
2 ст. л. - рослинного масла
300 г – сушених або свіжих грибів
Цибуля, сіль, перець за смаком
Приготування борщу:
1. Очистіть картоплю, буряк, моркву. Капусту наріжте соломкою і поставте варитися. Картоплю наріжте кубиками і додайте до капусти.
2. На сковороду з рослинним маслом викладіть дрібно нарізану цибулю, натерті моркву і буряк. Частина буряка покладіть в сирому вигляді до картоплі і капусті. Так ви отримаєте насичений червоний колір. Підсмажте овочі на сковороді і з'єднайте з картоплею і капустою. Варіть до готовності. Додайте сіль і перець за смаком.
Пан
Приготування вушок:
1. Замісити тісто, як на вареники. Для начинки подрібніть сушені або свіжі гриби. Якщо гриби сушені, то замочіть їх у воді, а потім відваріть. Якщо свіжі, то досить їх відварити.
2. Злегка підсмажте цибулю. Варені гриби відцідіть, дрібно поріжте і додайте в цибулю, трохи обсмажте. Тісто розкачайте на маленькі кружечки, покладіть начинку з грибів і зліпите, щоб вийшли трикутнички. Вони будуть нагадувати звичайні пельмені. Варіть в підсоленій воді протягом хвилини.
3. Для подачі викладіть в миску 5-6 грибних вушок і залийте пісним борщем.
Нагадаємо, смачний паштет з курячої печінки, ніжне блюдо полюблять навіть діти.
Як повідомляв Знай.uа, пиріг з лаваша для підкорення сердець, це краще, ніж 101 троянда.
Також Знай.uа писав, що солянка а-ля похмільний суп-рецепт для перших днів січня, голова-свіжа, а душа – задоволена.