Домашній зефір з інжиру і грейпфрута не тільки красивий, але і неймовірно смачний десерт. Тут містяться тільки натуральні продукти. Хто не любить зефір, той просто не пробував домашній!
Рецептом домашнього зефіру з інжиру і грейпфрута поділився телеграм-канал "від салатів до десертів".
Інгредієнти:
- 250 г інжиру (пробити блендером)
- 50 г соку грейпфрута
- 0,5 ч. ложки цедри грейпфрута
- 150 г цукру
- 50 г інвертного сиропу
- 10 г агару
- 65 г білка
- щіпка лимонної кислоти
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Приготування:
Для зефіру інжир краще брати зрілий. У сотейник з товстим дном кладемо пюре інжиру, наливаємо сік грейпфрута (апельсина або мандарина на ваш вибір), інвертний сироп. Насипаємо цукор, агар і додаємо цедру, ставимо варити.
Як тільки сироп закипів-засікаємо 4 хвилини і ставимо збивати білок з лимонкою до пишної піни. Сироп повариться протягом 4 хвилин і звичної ниточки не буде, в сироп можна додати краплю фіолетового барвника. Після того як пройшло 4 хвилини, тонкою цівкою вливаємо сироп в білок і продовжуємо збивати ще пару хвилин.
Перекладаємо масу в заздалегідь приготований кондитерський мішок з вашої улюбленої насадкою і формуємо красиві зефірки. Сушимо зефірки 24-48 годин - це буде залежати від вологості у вас вдома. Після склеюємо половинки між собою і обвалюють в цукровій пудрі.
Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть самого розбалуваного гурмана. Картопля з цього рецепт виходить дійсно божественним. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.
Як повідомляв портал " Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.
Також " Знай.ua " писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецепт ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.