Відомий український журналіст і кулінар Костянтин Грубич вирішив поділитися з українцями рецептом картопляних оладок по-жашківськи.
Новий ролик він опублікований на власному YouTube- каналі, а також зробив пост в соціальній мережі Facebook, де розповів всю історію цієї страви.
Він приїхав до батьків своєї колишньої студентки Ірини Маньківської-Ольги та Василя. Вони родом з Жашкова, і відвідав їх будинок Костянтин Грубич по телевізійних справах. Заодно вони зняли ролик на YouTube.
"Тому що Оля майстерна господиня, швидко вміє приготувати і кашу з сокири, і ресторанну страву, як от деруни по-жашківськи. Пробував-гармата-ракета!"- йдеться в повідомленні під постом.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 500 г картоплі;
- 2 цибулини;
- 300 г свинячого фаршу (або будь-якого на ваш смак);
- 3 ст ложки борошна (можна більше, щоб напевно не розпався корж картопляний);
- 3 ст ложки сметани (якщо густа, розведіть водичкою);
- Приправи, сіль, перець - за смаком;
- 100 г твердого сиру.
У м'ясорубці потрібно перекрутити картоплю і цибулю. Туди треба додати ще два яйця, посолити і поперчити за смаком. Потім трохи борошна в цю суміш і знову перемішуємо.
Все це викладаємо на сковороду, і робимо великі оладки. Всередину кладемо фарш і скручуємо в рулетик. Він може рватися, але нічого страшного.
Вже практично в самому кінці потрібно залити в сметану зі спеціями, і відправляємо в духовку на півгодини при температурі 190 градусів. Після посипаємо сиром, і ставимо ще на 10 хвилин в духовку.
Все, ваше блюдо готове, можна приступати до трапези.