Рецепт французької картоплі гратен, який підійде до кожного столу. Докладний алгоритм приготування описав телеграм-портал Рецепти кожен День.
Гратен-запіканка з картоплі в тягучому сирному соусі. Дане блюдо приваблює золотистою хрусткою скоринкою зверху і ніжністю всередині.
Для приготування найкраще підійде жовтий картопля з тонкою шкіркою, який немає необхідності чистити, і який буде тримати форму.
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Інгредієнт
- Картопля-8 шт.;
- Вершкове масло-40 г.;
- Борошно-3 ст. л.;
- Вершки (20% ) - 200 мл.;
- Сир - 100 г.;
- Сіль, перець - за смаком;
- Раст. масло - для жакри;
Алгоритм приготування
- Картоплю нарізаємо на тонкі слайси. Лук на дрібний кубик, часник так само.
- Картоплю викладаємо на деко вертикально, гармошкою. Прибираємо в сторону.
На рослинному маслі обсмажуємо до м'якості цибулю, закидаємо часник. Через пару хвилин вершкове масло. Насипаємо борошно. - Через хвилини 3, поступово наливаємо, постійно помішуючи, молоко. Солимо, перчимо, додаємо чебрець, вершки. Доводимо до загустіння.
- Картоплю солимо, заливаємо соусом. Зверху посипаємо чебрецем і сиром.
- Відправляємо в духовку при 180 гр. на 50 хвилин.
Раніше повідомляли, рецепт смачних тістечок з вівсянки: можна навіть тим, хто стежить за своєю фігурою. Якщо хочеться чогось перекусити, то цей варіант безумовно вам підійде. У 100 грамах даного десерту всього 116 калорій, а це означає, що його можна їсти навіть перед сном, і це абсолютно не зашкодить вашій фігурі.
Крім цього, ми повідомляли ідеальний сніданок для всієї родини: рецепт пишних оладок на кефірі від Івана Геруна.
Як повідомляв "Знай.ua", найлегший рецепт "української" настоянки - Вишенька додає делікатності і посмішки на обличчях