Рецепт приготування шпротів з дрібної риби надав телеграм-портал домашня консервація: варення і заготовки.
Як відомо, шпроти - це різновид копченої риби для яких використовується невеликі тушки від семи до дванадцяти сантиметрів.
У Радянському Союзі виробництво цих консерв стало масовим і займалися цим переважно країни Прибалтики. Виявляється, банку шпрот можна закатати в домашніх умовах, що зробить їх смачніше. Дотримуйтесь простих рекомендацій.
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
- Рибу треба очистити від луски, видалити нутрощі, голови, плавники і хвости, тушки промити. На дно каструлі (або скороварки) треба покласти шар цибулі, нарізаного кільцями, на нього посолені тушки. Укласти таким чином три-чотири шари, але при цьому заповнити каструлю не більше ніж на 2/3 обсягу.
- Додати запашний перець, лавровий лист, залити рослинним маслом, оцтом і сухим білим вином або водою.
- На 1 кілограм риби потрібно 200 грамів цибулі, 100 — масла, 50-9-процентного оцту і 150 грамів сухого вина або води, спеції і сіль за смаком.
- Гасити на слабкому вогні під щільно закритою кришкою протягом трьох — п'яти годин (в скороварці 1-1,5 години).
Нагадаємо, заміна шкідливому майонезу: готуємо ніжний соус для салатів і бутербродів
Як повідомляв Знай.uа, плюшки, які тануть у роті: простий рецепт солодощі до чаю
Також портал Знай.uа писав, соковиті котлетки за бабусиним рецептом: відчуйте смак щасливого дитинства
Також портал Знай.uа повідомляв рецепт повітряних булочок, які тануть у роті: простий рецепт солодощі до чаю. Напевно кожен любить пити гарячий і ароматний чай холодними зимовими вечорами. Але яке чаювання без смачного десерту.