Приготувати смачні баклажани з часником досить просто і з цим впорається навіть новачок на кухні. Рецепт ідеального гарніру, який не залишить нікого байдужим, опублікував telegram-канал "Низькокалорійні рецепти".
Для приготування низькокалорійних баклажанів нам знадобляться наступні інгредієнти:
Баклажан - 1 шт
Часник-10 г
Соєвий соус - 1 ст. л
Червоний перець-3 г
Сіль - за смаком
Так, баклажани потрібно нарізати на пласти товщиною близько 1,5 сантиметра і щедро посолити їх сіллю. Після цього їх потрібно залишити на 10 хвилин. За цей час виділиться сік, який потрібно промокнути паперовим або звичайним рушником. Завдяки цьому баклажани вберуть більше масла при смаженні і не будуть гірчити.
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Далі слід нарізати баклажани брусочками, а на сковороді з товстим дном розігріти масло. Викласти баклажани на сковорідку і обсмажити близько 10 хвилин до готовності. У процесі приготування трохи посолити їх. Після цього потрібно додати часник, видавлений через прес і спеції. Переміщати і смажити ще кілька хвилин, а потім влити соєвий соус і тримати на вогні ще 1-2 хвилини.
Після цього баклажани будуть готовими, їх можна викласти на тарілку і присипати свіжою зеленню. На 100 грам страви всього 42.53 ккал.
Також ми писали, молочні коржики за рецептом з "маминого зошита": мінімум інгредієнтів і 15 хвилин на підготовку. Рецепт смачних і ароматних молочних коржиків, як у мами.