М'ясо - це мабуть одне з найбільш популярних страв на столах українців. Його перевага в тому, що рецептів існує величезна безліч, а це означає, що кожен знайде собі щось до смаку.
Пропонуємо приготувати вам запечену свинину в духовці. Ця страва абсолютно універсальна, адже ідеально підійде, як для обіду, так і для свята. Рецептом ароматної запеченої свинини поділилися в Телеграм-каналі "Рецепти на кожен день".
Інгредієнт:
- Філейна частина свинини - 2 кг.
- Часник - 6-7 зуб.
- Паприка - 1/3 ч. л.
- Сушений ялівець - 4 ягоди
– Сушений розмарин - 1/3 ч. л.
- Гвоздика - 2 шт.
– Коріандр - 1/2 ч. л.
- Перець чилі пластівцями – 1/2 ч. л.
– Оливкова олія - 1 ст. л.
- Сіль, мелений перець - за смаком
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Спосіб приготування:
Для початку вимийте свинину і обсушіть її. Після очистіть зубчики часнику. Паприку, ялівець, розмарин, гвоздику, коріандр і перець чилі пластівцями складіть в ступку, і розітріть. Додайте олію і перемішайте.
Тонким ножем зробіть в м'ясі глибокі проколи. Вставте в них половину зубчиків часнику. А потім добре натріть сіллю свинину. Тепер її можна змастити пряною сумішшю олії з усіх боків. Загорніть в харчову плівку і залиште при кімнатній температурі на 1-1,5 ч.
Духовку нагрійте до 200°C. зі свинини зніміть харчову плівку і загорніть м'ясо у фольгу. Викладіть на деко і запікайте протягом 3,5-4 годин. Приємного апетиту!
Нагадавши, рецепт картопляної піци на сковороді - всього півгодини на підготовку, і вся сім'я сита
Раніше Знай писав, рецепт гарбузового хліба без борошна для тих, хто на дієті: мінімум калорій-максимум задоволення
Також Знай повідомляв, ситний теплий салат, до якого не знадобиться гарнір: потрібен лише картопля і гриби