24 квітня українці відзначатимуть свято Воскресіння Ісуса Христа. За традицією, на Великдень печуться святкові паски. Звичайно, робиться це зазвичай в Чистий (Великий) четвер, але не у всіх є така можливість через роботу.
Тому, наш швидкий рецепт паски точно припаде до смаку всім господиням і господарям. Невелика ремарка - паски за цим рецептом завжди вдаються.
Опара:
- тепле молоко (не гаряче!)- 125мл
- борошно - 100г
- цукор - 1ст.л
- дріжджі - 10г (якщо живі, то 30г)⠀
Тісто:
Популярні новини зараз
Показати ще
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
- 4 яйця + 4 жовтки
- цукор - 200г
- сіль - 1/2ч.л
- сметана-200г
- вершкове масло-200г
- опара
- борошно-550г
- родзинки-70г
- цукати-70г⠀
Глазур:
- желатин - 2ч.л
- цукрова пудра-200г
- вода-8ст. л
Спосіб приготування:⠀
- Для опари змішуємо тепле молоко (~40 градусів), цукор, борошно і дріжджі. Накриваємо плівкою і на 15 хвилин в тепле місце.
- Збиваємо цукор, сіль з яйцями до пишної білої піни. Додаємо сметану, масло, опару і добре перемішуємо. Далі в кілька етапів додаємо борошно і перемішуємо лопаткою тісто. Накриваємо плівкою і в тепле місце на 1,5 години.
- Додаємо цукати і родзинки обвалені в борошні, перемішуємо і перекладаємо у форми. Заповнюємо форми на 1/3. Накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце ще на хвилин 40. Тісто піднялося, тепер прибираємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50-55 хвилин (режим верх-низ).
- Для глазурі: желатин замочуємо у воді, а цукрову пудру з водою доводимо до кипіння. Розчиняємо в ній набряклий желатин і збиваємо міксером на максимальній швидкості. Чим довше ви її будете збивати, тим щільнішою вона буде. Застигає на пасці протягом 15 хвилин.
- Дістаємо паски з духовки, даємо їм охолонути і покриваємо глазур'ю. На завершення прикрашаємо за смаком і насолоджуємося красою.
Смачного, щасливого свята Великодня і мирного неба над головою!
Нагадаємо вам рецепт глазурі на великодні паски без яєць, яка не кришиться і не липне.
Раніше ми повідомляли як зробити патріотичні крашанки на Великдень в домашніх умовах - гості будуть в захваті.
Також ми ділилися швидким рецептом паски на Великдень без замісу тіста.