З початку повномасштабної війни в Україні яку розгорнула Росія, багато українців стали менш вибірково ставитися до свого раціону харчування. Готували з того "що є".
Але навіть з таким підходом можна зробити шедевр кулінарії при мінімумі продуктів. Такому позаздрять навіть ресторани Ектора Хіменеса-Браво з "Майстер Шеф".
Також багато українців готують їжу для військових ЗСУ на позиції і сил ТРО. Так чому б не спробувати зі звичайної перловки приготувати щось таке смачне, що подарує нашим героям ще більше сил і натхнення для захисту України.
Всі продукти можна брати в пропорціях як хочеться, але приблизно:
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
- 500 гр перлової крупи,
- 350гр м'яса, 3 невеликих (або 1,5 середніх цибулини),
- 0,5 середньої морквини,
- 2 листочка лаврушки,
- сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Замочуємо перловку на 2-3 години в холодній воді. Ріжемо м'ясо на шматочки приблизно 2х1, 5 і кладемо (бажано казан або качатницу) обсмажуватися на сильному вогні.
- Цибулю нарізаємо як хочемо, додаємо до м'яса. солимо трохи. Додаємо перловку, і наливаємо окропу на 2,5 пальця вище перловки. Тепер сіль і перець безпосередньо за смаком з урахуванням википання води.
- Кладемо лаврушку і моркву для аромату (хто любить може її обсмажити з цибулею і м'ясом на початку натерту на крупній тертці) прогріваємо на вогні і відправляємо в духовку на 2 години під закритою кришкою (через годину можна відкрити і перемішати).
P. S. Рослинну олію не жаліти, інакше буде сухувато, але залежить від м'яса.
Також за цим рецептом можна приготувати перлову кашу і на багатті.
Нагадаємо про рецепт домашнего морозива, від якого будуть в захваті діти і дорослі: три простих інгредієнта і трохи часу для приготування.
Раніше ми повідомляли маленькие секрети для приготування розсипчастого рису: всього три кроки і ідеальний гарнір готовий.