Весною прокидається природа і з’являється свіжа зелень. Здавна наші предки вживали в їжу молоду кропиву і кульбабу, адже знали, що вони багаті на вітаміни. Приміром, кропива підсилює імунітет завдяки великому вмісту вітамінів А і С.

Не менш корисна і кульбаба. В її листі є вітаміни А, С, К, Е. Традиційно її використовують в китайській народній медицині для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту.

З початку бойових дій деякі українці залишились без доступу до продуктів харчування у супермаркетах, або без змоги виїхати кудись. Кропиву і кульбабу можна вживати сирими. Але краще вони смакують у салаті за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова. Всі складові для салату можно знайти в городі, або поекспериментувати зі складом страви.

Алекс якутов, фото: пресслужба Нового каналу

Вам знадобиться:

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще
  • Кропива – 50 г

  • Листя кульбаби – 50 г

  • Огірки невеликі – 3 шт.

  • Редис – 5 шт.

  • Олія – 3 ст. л.

  • Мед – 1 ст. л.

  • Гірчиця – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Листя кульбаби та кропиви промиваємо й просушуємо. Викладаємо в глибоку тарілку.

  2. Беремо огірки, розрізаємо навпіл вздовж. Солимо, перчимо, поливаємо олією та смажимо їх на грилі з двох боків. Вони вийдуть хрусткими та на смак, наче цукіні. Теплі огірки викладаємо в тарілку.

  3. Тонкими слайсами нарізаємо редис. Висипаємо в тарілку.

  4. Робимо соус "Вінегрет". Для цього з’єднуємо олію, мед, гірчицю. Перемішуємо вінчиком.

  5. Салат солимо, поливаємо зверху соусом і додаємо свіжі трави, які у вас є. Наприклад, кріп чи петрушку. А якщо немає, можна ласувати салатом і без них.

Харчуйтесь не дорого і з користю. Мирного вам неба над головою та смачного.

Нагадаємо вам про рецепт запечених яєць у шкарлупі з курячим філе.

Раніше ми повідомляли про ідеальну перловку з м'ясом, яку обожнюють у ЗСУ: швидкий рецепт, можна готувати і на вогнищі.