Весною прокидається природа і з’являється свіжа зелень. Здавна наші предки вживали в їжу молоду кропиву і кульбабу, адже знали, що вони багаті на вітаміни. Приміром, кропива підсилює імунітет завдяки великому вмісту вітамінів А і С.
Не менш корисна і кульбаба. В її листі є вітаміни А, С, К, Е. Традиційно її використовують в китайській народній медицині для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту.
З початку бойових дій деякі українці залишились без доступу до продуктів харчування у супермаркетах, або без змоги виїхати кудись. Кропиву і кульбабу можна вживати сирими. Але краще вони смакують у салаті за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова. Всі складові для салату можно знайти в городі, або поекспериментувати зі складом страви.
Вам знадобиться:
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
-
Кропива – 50 г
-
Листя кульбаби – 50 г
-
Огірки невеликі – 3 шт.
-
Редис – 5 шт.
-
Олія – 3 ст. л.
-
Мед – 1 ст. л.
-
Гірчиця – 1 ч. л.
Приготування:
-
Листя кульбаби та кропиви промиваємо й просушуємо. Викладаємо в глибоку тарілку.
-
Беремо огірки, розрізаємо навпіл вздовж. Солимо, перчимо, поливаємо олією та смажимо їх на грилі з двох боків. Вони вийдуть хрусткими та на смак, наче цукіні. Теплі огірки викладаємо в тарілку.
-
Тонкими слайсами нарізаємо редис. Висипаємо в тарілку.
-
Робимо соус "Вінегрет". Для цього з’єднуємо олію, мед, гірчицю. Перемішуємо вінчиком.
-
Салат солимо, поливаємо зверху соусом і додаємо свіжі трави, які у вас є. Наприклад, кріп чи петрушку. А якщо немає, можна ласувати салатом і без них.
Харчуйтесь не дорого і з користю. Мирного вам неба над головою та смачного.
Нагадаємо вам про рецепт запечених яєць у шкарлупі з курячим філе.
Раніше ми повідомляли про ідеальну перловку з м'ясом, яку обожнюють у ЗСУ: швидкий рецепт, можна готувати і на вогнищі.