Відомий український кулінар, бренд-шеф магазину "Good Wine" і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський часто радує аудиторію цікавими рецептами і ділиться своїми кулінарними знаннями в соцмережі Instagram, де за ним стежить майже 220 тисяч чоловік.
Як відомо, з початку бойових дій на території України Володимир Ярославський продовжував радувати шанувальників новими рецептами страв, щоб відвволікти їх від суворої реальності і поділитися своїм цінним досвідом. Цього разу він розповів, як приготувати ароматний соус Неаполітано.
За словами кулінар, в приготуванні немає нічого складного. Такий соус відмінно підійде до всіх видів пасти, різотто з морепродуктами, а також рибних і м'ясних страв. Крім того, з ним можна робити піцу і навіть використовувати замість кетчупу.
Інгредієнти:
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
- 1 кг томатів у власному соку
- 1 цибулину
- кілька зелених листочків 1-го стебла селери
- за бажанням 2 зубчики часнику
- 2-3 столові ложки олії - краще оливкової
- 1 дріпка сушеного орегано
- 2 гілочки чебрецю
- 5-7 листочків базиліка
- свіжомелений перець
- солі
Приготування:
- Нарізаємо все звичайним кубиком.
- На рослинному маслі на середньому вогні обсмажуємо цибулю, поки вона не почне рум'янитися. Додаємо селеру і часник і ще трохи обсмажуємо. Далі томати у власному соку, сушені трави, базилік, сіль і чорний перець.
- На маленькому вогні, практично без кипіння, томимо хвилин 30, поки соус не стане ароматним і зовсім не різким в кислоті (на велику кількість соусу необхідно буде хвилин 40-45). Через хвилин 15 накрити кришкою.
- Після соус потрібно ідеально протерти через машинку для пюре, або велике сито.
Як повідомляв Знай.uа, рецепт меду з бузини від шефа "На ножах" Алекса Якутова: запашний і смачний смаколик з квітів
Також портал Знай.uа писав, старовинний рецепт ромової баби, як в дитинстві: смачний десерт для солодкого життя