Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився з українцями найпростішим рецептом котлети по-київськи. Як приготувати страву він розповів у соцмережі instagram.
Євген Клопотенко зазначив, що котлета по-київськи це страва, про яку знають всі. У нинішніх умовах не всі можуть відвідати заклади харчування, де подадуть таке блюдо, тому шеф-кухар вирішив розповісти, як його приготувати самостійно в домашніх умовах.
"Їсте котлету по-київськи - думаєте про Київ, Все просто. Це щось терапевтичне і про будинок для тих, хто зараз поза домом і нудьгує. І це те, що допоможе Україні додатково триматися у світовій Комунікації, якщо поширити за кордоном. Тому що ти не можеш з'їсти котлету по-київськи, не вимовивши або не подумавши про Київ", - зазначив Клопотенко.
Інгредієнти для котлети по-київськи:
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
- 500 г курячого фаршу
- 1 склянка борошна для панірування
- 1 склянка панірувальних сухарів
- 2-3 яйця
- 100 г перемеленого сала
- 10 гілочок кропу
- 100 г вершкового масла.
Змішайте в мисці 500 г рубаного курячого фаршу з 100 г перемеленого сала. Додайте сіль і перець за смаком, перемішайте і відбийте.
Помийте 10 гілочок кропу і подрібніть зелень ножем. Вершкове розділіть на 6 кубиків і обваляйте в подрібненому кропі.
Розбийте в миску 2-3 яйця і злегка збийте виделкою.
Сформуйте котлети. Розділіть фарш на 6 рівних частин. У кожну частину загорніть шматочок масла з кропом. Далі запаніруйте в борошні, в яйці, панірувальних сухарях, потім знову в яйці і сухарях. У нас вийде подвійне панірування.
Викладіть сформовані котлети на деко, застелене пергаментом. Поставити в духовку запікатися на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Раніше Знай писав, найніжніші галушки від зірки "МастерШеф" Євгенія Клопотенко: впорається навіть дитина.
Також наш портал повідомляв, зірка "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом доступного сезонного салату: залишитеся ситі і при грошах.
Крім того, ми писали, рецепт ароматного полуничного джему від Ольги Сумської: "Знімаємо стрес біля плити".