Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів українцям, як приготувати головну страву козаків - куліш. Покроковим рецептом він поділився на своєму youtube-каналі.
Так, для приготування улюбленої страви козаків спершу потрібно запастися необхідними інгредієнтами:
- 250 г пшона
- 1 середня морква
- 1 цибуля
- 200 г грибів печериць
- 20 г вершкового масла 82,5%
- 50 мл сухого вина
- 100 мл вершків будь-якої жирності
- сіль і перець за смаком
- 3 гілочки кропу для подачі
- 100-150 мл овочевого бульйону
Для овочевого бульйону:
- 1 середня морква
- 1 ріпчаста цибуля
- 100 г кореня селери
- 1 лавровий лист
- 2 горошини запашного перцю
- 3 горошини чорного перцю
- сіль за смаком
- 2 л води
Насамперед потрібно зварити овочевий бульйон. Для цього потрібно очистити моркву і 100 грамів кореня селери, нарізати невеликими шматками. Лук очистити і зробити надрізи хрест-навхрест. Овочі скласти в каструлю і залити 2 літрами води. Потім додати 2 горошини запашного перцю, 3 горошини чорного перцю і лавровий лист. Варити на маленькому вогні протягом години. Додати сіль за смаком. По готовності прибрати овочі з бульйону і за бажанням можна процідити.
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Після цього потрібно очистити цибулю і моркву, і нарізати дрібними кубиками. Помити і нарізати дрібними кубиками 200 грамів грибів печериць. Нарізані овочі покласти на заздалегідь розігріту сковороду з 20 г вершкового масла і обсмажувати до м'якості цибулі.
Додайте в овочі 50 мл сухого вина і випаруйте його. Пшоно (250 грамів) промийте в гарячій воді, пересипте в овочі. Періодично підливайте овочевий бульйон. Всього використавши 100-150 мл.тушкуйте 15 хвилин на маленькому вогні до стану аль денте.
"Посоліть і поперчіть за смаком. Подавайте відразу на стіл і прикрасьте подрібненими гілочками кропу або будь - якою іншою зеленню", - додав Клопотенко.
Раніше Знай писав, Alyona Alyona і Jerry Heil показали, як проводять час в Європі: "Серцем з Україною".
Також ми повідомляли, Євген Клопотенко розкрив головну слабкість, з якою не в силах боротися: "Обожнюю дивитися, як люди..."
Крім того, наш портал інформував, Оля Полякова притулилася до красеня після концерту в Грузії, і засвітилася від щастя: "Суперзірка..."