Відомий український кулінар, бренд-шеф магазину "Good Wine" і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився найкращим домашнім рецептом смажених гострих крилець, з яким ви забудете навіть про McDonald's.
- 1 кг крилець;
- 30 г солі;
- 1 літр води;
- 0,5 чайної ложки меленого гострого червоного перцю (каєнський);
- можна додати шрирачу.
Приготування:
Спершу розділяємо крильця по суглобу. Далі у воді розчиняємо сіль, додаємо перці й залишаємо на 6-8 годин у холодильнику. Потім дістаємо крильця, просушуємо їх від надлишкової води.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Для приготування кляру окремо потрібно змішати:
- 200 г борошна;
- 100 г кукурудзяного крохмалю;
- 1 ч ложку меленого червоного гострого перцю;
- 2 чайні ложки пудри сухого часнику;
- 1 чайна ложка сухого орегано;
- 0,5 чайної ложки копченої паприки (за бажанням);
- 0,5 чайної ложки суміші карі;
- трохи солі
Тепер всі інгредієнти необхідно змішати і відділити 150 г суміші. Додати 200 г води, 1 яйце. Перемішати.
Приготування:
Крильця по одному окинути одразу у кляр, далі у борошно зі спеціями й добре запанірувати з обох боків і занурити у фритюр. Смажити потрібно на середньому вогні - 170 градусів. Так щоб маленька частина смажились приблизно 4 хвилини, а більша - 4,5. Далі викладайте їх на паперовий рушник або серветку, щоб вони увібрали надлишкову олію.
Володимир Ярославський наголошує: крильця мають бути готовими всередині - перевірте перші шматочки обов’язково! А для більшої хрусткості можна спробувати навіть без яйця.
Нагадаємо, найніжніші галушки від зірки "МастерШеф" Євгена Клопотенка: впорається навіть дитина
Також ми писали, зірка "МастерШеф" Вова Ярославський показав, як приготувати холодний гаспачо з полуниці: знахідка для спекотного літа
Нагадаємо, невгамовні українці "одружили" Вову Ярославського та Ольгу Мартиновську з "МастерШеф": "Злагода та любов"