Відомий український кулінар, бренд-шеф магазину "Good Wine" і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський часто радує аудиторію цікавими рецептами і ділиться своїми кулінарними знаннями в соцмережі Instagram, де за ним стежить майже 220 тисяч чоловік

Володимир Ярославський цього разу приготував голландський соус, який на його думку є найсмачнішим в світі. Кулінар зазначив, що його можна змішувати з різними травами і подавати до стейків. Більш того, соус відмінно поєднується з рибними та овочевими стравами.

Голландський соус від Ярославського, скріншот з відео

Шеф-кухар запевняє, що соус на смак як справжній сир. Також він поділився його історією. Перша згадка про цей соус з'явилося в рецепті "Спаржі в ароматному соусі" 1651 року. Назва прийшла після Першої світової війни. Виробництво вершкового масла у Франції призупинили і поставки реалізовувалися з Голландії - звідси і назва соусу.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе

"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Показати ще
  • 200 г вершкового масла 82.5%
  • 7 жовтків
  • солі
  • 15 г винної редакшн (білий винний оцет, 50 г білого вина, білий перець, лавровий лист і естрагон)

Приготування:

  • Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику на слабкому вогні при температурі приблизно 80 градусів.
  • На сковороду поміщаємо жовтки, сіль, основну частину і повільно розігріваємо, інтенсивно помішуючи віночком.
  • Суміш нагрівається до 70-80 градусів, густіє, збивається і втрачає присмак яйця.
  • Далі в суміш потроху додаємо гаряче вершкове масло.
  • Сковороду ставимо на плиту і дуже уважно стежимо за її температурою, постійно то ставимо на плиту, то знімаємо і перевіряємо температуру дна рукою, щоб воно було не дуже гаряче і інтенсивно помішуємо суміш.

Раніше ми писали про те, що зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко знайшов спосіб, як втамувати спрагу українців: "Зрив даху, дуже збуджує"

Як повідомляв Знай.uа, рецепт запеченої цвітної капусти з ароматним соусом від зірки "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво: під силу навіть дитині

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Ярославський з "МастерШеф" розповів, як правильно приготувати спаржу: достатньо всього однієї хвилини