Відомий український кулінар, бренд-шеф магазину "Good Wine" і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський часто радує аудиторію цікавими рецептами і ділиться своїми кулінарними знаннями в соцмережі Instagram, де за ним стежить майже 220 тисяч чоловік
Володимир Ярославський цього разу приготував голландський соус, який на його думку є найсмачнішим в світі. Кулінар зазначив, що його можна змішувати з різними травами і подавати до стейків. Більш того, соус відмінно поєднується з рибними та овочевими стравами.
Шеф-кухар запевняє, що соус на смак як справжній сир. Також він поділився його історією. Перша згадка про цей соус з'явилося в рецепті "Спаржі в ароматному соусі" 1651 року. Назва прийшла після Першої світової війни. Виробництво вершкового масла у Франції призупинили і поставки реалізовувалися з Голландії - звідси і назва соусу.
Інгредієнти:
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
- 200 г вершкового масла 82.5%
- 7 жовтків
- солі
- 15 г винної редакшн (білий винний оцет, 50 г білого вина, білий перець, лавровий лист і естрагон)
Приготування:
- Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику на слабкому вогні при температурі приблизно 80 градусів.
- На сковороду поміщаємо жовтки, сіль, основну частину і повільно розігріваємо, інтенсивно помішуючи віночком.
- Суміш нагрівається до 70-80 градусів, густіє, збивається і втрачає присмак яйця.
- Далі в суміш потроху додаємо гаряче вершкове масло.
- Сковороду ставимо на плиту і дуже уважно стежимо за її температурою, постійно то ставимо на плиту, то знімаємо і перевіряємо температуру дна рукою, щоб воно було не дуже гаряче і інтенсивно помішуємо суміш.
Раніше ми писали про те, що зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко знайшов спосіб, як втамувати спрагу українців: "Зрив даху, дуже збуджує"
Як повідомляв Знай.uа, рецепт запеченої цвітної капусти з ароматним соусом від зірки "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво: під силу навіть дитині
Також портал Знай.uа писав, що Володимир Ярославський з "МастерШеф" розповів, як правильно приготувати спаржу: достатньо всього однієї хвилини