"Бум" на страви з кабачків, який почався навесні, вже трохи принишк. І всі українці вже відвикли від вічно гниючих плодів у своєму холодильнику.
А раз організм відпочив від кабачкового божевілля, то варто знову впроваджувати цей продукт в свою систему харчування. Адже овоч багатий на вітаміни В1 і В2. Концентрація вітаміну С взагалі дивовижна - в 100 грамах - 17% від добової норми. Такий набір речовин допомагає організму боротися з різними інфекціями.
Також в кабачках багато калію, який відомий своїм сечогінним і жовчогінним ефектом. Саме тому овоч показаний людям, які страждають затримкою сечі і жовчі. Крім того, він допомагає при профілактиці серцево-судинних захворювань.
Кабачки тушкують, запікають і смажать. Однак їх можна вживати і сирими, зберігаючи всі вітаміни і мінерали. Спробуйте приготувати хрусткі рулетики з сиром з молодих кабачків за рецептом Шефа і експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова.
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Інгредієнти:
• Кабачки молоді- 6 шт;
• Сир - 300 г;
• Сметана - 110 г;
• Сік лимона - 1 ст. л.;
• Олыя рослиннеа - 3 ст. л.;
• Базилік - 10 г;
• Волоський горіх - 50 г;
• Цедра лимона - 15 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Горіхи очищаємо, розкладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів на 7-10 хвилин.
2. Тим часом нарізаємо кабачки овочечисткою на смужки. Солимо, перчимо і змащуємо олією з обох сторін.
3. Беремо сир, максимально віджимаємо всю вологу, щоб він став сухим. Додаємо жирну сметану і перебиваємо блендером в однорідну масу. Солимо, перчимо, вливаємо сік лимона, 2 ложки рослинної олії. Змішуємо. Текстура повинна вийти кремовою, без шматочків.
4. Тепер в начинку додаємо нарізану зелень базиліка і подрібнений на середні шматочки горіх. Перемішуємо.
5. Змащуємо кабачки начинкою і загортаємо в рулетики. Викладаємо на тарілку. Зверху посипаємо цедрою лимона і зеленню, яка у вас знайдеться вдома: базиліком, тархуном, кропом. Готово! Смачного!
Нагадаємо про унікальний голландський соус від Вови Ярославського з "МастерШеф": до риби, стейків і овочів.
Раніше ми ділилися рецептом ідеальною курочки з овочами і нехитрим соусом - сподобається всім: від найменших до дорослих.