Українці можуть спостерігати на ринках певне зниження цін на деякі овочі та фрукти. Це дозволяє урізноманітнити свій денний раціон новими рецептами, які припадуть до душі кожному.
Оскільки сезон кабачків ще не закінчено, але банальні рецепти набридли, то можна зробити ситну вечерю з цукіні.
Цукіні – різновид кабачка темно-зеленого кольору. На відміну від родича, він не росте до величезних розмірів, його шкірка залишається тонкою та м'якою, її не потрібно зрізати. А ще в ньому більше вітаміну С, ніж у звичайному кабачку. Цукіні можна вживати як сирим, так і після термічної обробки. Він чудово поєднується з м'ясом, птицею, рисом та пастою. В останньому можете переконатись самі, приготувавши пасту з молодими цукіні за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова.
Інгредієнти:
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
• Паста (тальятелле або будь-яка інша) – 150 г
• Цедра лимона – 1 ч. л.
• Часник – 2 зубчики
• Цукіні невеликого розміру (можна замінити кабачками) – 2 шт.
• Монетний двір – 15 років
• Пармезан – 50 гр
• Рослинна олія (бажано оливкова) – за смаком.
Спосіб приготування:
1. Відваріть пасту у підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці.
2. Відкиньте її на друшляк. Злийте всю воду, крім 100 мл - вона нам знадобиться.
3. Розігрійте сковороду з олією. Роздавіть часник і відправте смажитися. Коли він віддасть аромат маслу, витягніть його і викиньте.
4. Поріжте цукіні овочечисткою на смужки.
5. Закиньте їх у сковороду та смажте. Робіть це буквально кілька хвилин, щоб овоч не втратив форму.
6. Порвіть м'яту та відправте до кабачка. Обсмажте разом.
7. Натріть цедру лимона та відправте на сковорідку. Готуйте, помішуючи ще кілька хвилин.
8. Тепер відправте пасту до овочів. Долийте воду, яку ми відлили раніше. Дайте їй википіти.
9. Насамкінець полийте пасту олією, адже, як кажуть італійці, її багато не буває. Посипте страву пармезаном та перемішайте. Можна подавати. Смачного!
Нагадаємо, що Ліза Глінська з "МастерШеф" поділилася швидкими рецептами овочевих смаколиків: три палички виручалочки.
Раніше ми писали про суп, який переплюнув окрошку: рецепт першої страви "Мозаїка", який шукають усі ваші сусідки.