Молоді качани кукурудзи смакують, мабуть, усім, а особливо дітям. Зазвичай їх їдять просто звареними та з сіллю. Однак, шеф-кухар Андрій Величко запропонував такі варіанти, від яких просто на просто можна проковтнути язик.
Про те, як правильно їсти молоду кукурудзу, Андрій Величко пише на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук. Він також ділиться правильним способом її варіння.
"Молода кукурудза. Як треба їсти. Як варити? Я розповім як це роблю я. Перше. Купую жовту, або мармурову, - ту що двох кольорів - білого і жовтого. Купувати в листі, ще свіжому і не підсохлому. А перед відварюванням зняти це листя, половиною вистелити дно каструлі, в якій варитимете. Потім укласти кукурудзу. Якщо трохи не влазить – можна обрізати один край. Добре, коли вона молода, це не складно зробити ножем.", - розповідає шеф-кухар.
Далі кукурудзу потрібно накрити другою половиною листя, залити водою і поставити на повільний вогонь. У випадку, якщо вона спливає – притиснути тарілкою та накрити кришкою. Більшість сортів кукурудзи вже за 7-10 хвилин кипіння будуть готові. Заберіть з вогню і тримайте її воді. Їсти можна через 15-20 хвилин.
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Як і з чим їсти молоду відварену кукурудзу:
- З травневою бринзою. Особливо якщо овеча. Натерти на найдрібнішу тертку і посипати гарячу кукурудзу.
- З сіллю. А якщо сіль - то тонкі кристали з Ессексу, де здобувають мальдонську сіль то ще краще
- З вершковим маслом та яскравою сіллю (суміш морської солі та бесарабських спецій). Масло має бути холодним.
- Молода кукурудза на грилі. Із сирним соусом.
- Кукурудза та сир з пліснявою. Наприклад, горгонзола або будь-який солоний сир із блакитною пліснявою.
- Кукурудза із соусом песто. Або з будь-яким іншим соусом із подрібнених у блендері або в ступці трав, спецій та олії.
- З ікровою сіллю. Насичений смак сушеної ікри та солодкий смак молодої кукурудзи - це саме те, що я рекомендую спробувати.
Нагадаємо, чому жовтіє листя полуниці і як цього уникнути: топ-3 несподівані причини
Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні
Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні