Не встигнете прокинутися, як сезон томатів підійде до кінця, і ви ловитимете пізні сорти, які дозрівають на грядках. Якщо зараз у вас є время і запас помідорів, то пропонуємо вам зробити смачну закуску в італійському стилі.

В'ялені томати з італійськими травами:

- 2 кг помідорів

- 400-500 мл оливкового масла

- 5-7 зибчиків чечкока

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

- 2 ч.л. cyshenyx tpav (наприклад, італ.)

- 1-2 ст.л. солі (бажано ріднього або великого помелу)

В'ялені томати, скріншот Youtube

Томати потрібно розрізати вздовж на дві частини і видалити плодоніжку. Вийняти сім'я. Потім викладаємо нарізані томати на деко, трохи присолюємо і ставимо в духовку. При температурі 100 градусів сушимо помідори протягом 4-8 годин, дивіться по соковитості та розміру вашого головного інгредієнта. Тонко нарізаємо часник, у банку наливаємо трохи олії. Додаємо запашні трави, так само кидаємо в банку підготовлений часник. Викладаємо в'ялені томати в один шар. Далі поливаємо їх олією, знову додаємо трави та часник і викладаємо ще один шар томатів. Повторюємо дії доти, доки банку не буде заповнено доверху. Наприкінці закриваємо кришкою.

Якщо простерилізувати банки та герметично їх закрити, така закуска не зіпсується ще довгий час. Але такий рецепт можна готувати і на найближчий час. Заготовка добре зберігається у холодильнику.

Нагадаємо, як правильно заготовити ягоди: унікальні швидкі рецепти без банального варіння та заморозки від Алекса Якутова.

Раніше ми повідомляли простий рецепт десерту до чаю: лимонний пиріг, який ви будете готувати знову і знову.