Шеф-кухар та експерт з випічки Єлизавета Глінська радує своїх читачів новим солоденьким рецептом.

Зараз у центрі уваги вівсяне печиво.

"Сьогодні готуємо з вами смачне, швидке у приготуванні вівсяне печиво, яке, скажу вам по секрету, з'їдається моїми домашніми за один раз, тому що неможливо зупинитися!", - пише Глінська.

Ліза Глінська, фото з Instagram

Важливим інгредієнтом випікання вівсяного печива є вершкове масло. Для такого десерту потрібно масло жирністю 62%, таким чином воно буде смачним, розсипчастим і менш калорійним і легким.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Для печива нам знадобиться: 100 г яйця, 200 г вівсяних пластівців (швидкого приготування), 200 г борошна, 220 г цукру, 200 г вершкового масла (кімнатної температури), 10 г розпушувача, сіль, ванільний цукор або кориця, .

Ліза Глінська. Фото: скриншот Instagram

Спочатку збиваємо віночком м'яке вершкове масло. Нагадуємо, що для печива використовуємо олію жирністю 62%. Додаємо цукор та яйця, перемішуємо. Додаємо сухі інгредієнти: борошно, вівсяні пластівці, сіль, ванільний цукор, розпушувач. Перемішуємо. Накриваємо тісто плівкою, вбираємо в холодильник на 1:00. Робимо кульки діаметром 4 см, трохи приплющуємо їх. Випікаємо у розігрітій до 170 градусів духовці (з конвекцією) – 15-18 хвилин. Готово! Тож виходить 24 печива.

Нагадаємо, рецепт унікального морозива зі справжньою лавандою від блогерки Юлії Віліч: одна ложечка і ви забудете про пломбір

Як повідомляв "Знай.uа", банановий пиріг на сковороді: швидкий і бюджетний рецепт, який попросить навіть свекруха

Знай.ua писав, вишня, цукор і вода - це все, що потрібно для літнього напою "Граніта": додайте краплю вина і перенесіться в Сицилію