Український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, один з реформаторів шкільного харчування та телеведучий активно розвиває свій блог в мережі instagram. На своїй сторінці він ділиться з читачами подробицями свого професійного та особистого життя, за ним з цікавістю спостерігає 729 тисяч підписників
Як відомо, Євген полюбляє збирати різні народні рецепти, експериментувати з ними, а потім показувати у соціальній мережі, що в нього вийшло.
А в розпал сезону кабачків, як не спокуситися й не замаринувати кілька баночок на зиму та ще й з кетчупом чілі. Вийде смачна та поживна закуска, яка нагадає про літо.
Як підкреслив Клопотенко, рецепт народний, оригінальний, а секрет його в тому, що нічого не треба змінювати, слідувати виключно вказаним пропорціям. Шеф-кухар лише додав у нього трохи фенхелю.
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
На одну банку закрутки об'ємом 750 мл знадобиться:
- на 300 мл води додайте 1ч.л. солі, 2ст.л. цукру, 1,5 ст.л. кетчупу чилі;
- прокип‘ятіть, вимкніть і додайте 2 ст.л. оцту;
- У стерилізовану банку (тримаєте 20 хвилин у духовці при температурі 180 градусів) кидаєте кабачки (500г, нарізані, як на відео), гвоздику, горошину духмяного перцю, декілька горошин чорного перцю, 1/3 ч.л. насіння фенхелю, заливаєте маринадом і тримаєте банку без кришки в окропі 10-15 хвилин.
- Не забудьте окремо простерилізувати кришку.
Це все. Кабачкі такі, що будуть грати за вашими правилами. Тому насолоджуйтеся взимку. Воно буде і хрумким, і насиченим, і пряним, і трохи гострим через чилі.