Шеф-кухар та суддя проекту "Мастершеф" Володимир Ярославський поділився з українцями рецептом смачного персикового гаспаччо.

Кулінарний критик радить такий суп тим, хто любить холодні страви. Для нього потрібні такі інгредієнти: (пропорції розраховані на очищені продукти) 300г томатів, 300г персика, 50г води, 10-15 г цукру, 10г соку лимона, 75 г солодкого червоного перцю без шкірки, 25г білого хліба, 15г олії, сіль за смаком та соус Табаско за бажанням.

Вова Ярославський. Фото: скрін youtube

З персиків знімаємо шкірку - або просто маленьким ножем, або спеціальною "економкою", або можна залити окропом, потримати так 45 секунд, далі в холодну воду з льодом - або просто під холодну воду і шкірка легко видаляється!

У сотейник кладемо персик, воду, цукор і сік лимона - доводимо до кипіння і варимо 3-7 хвилин, залежно від зрілості персика - якщо м'який - досить трохи часу і води тоді можна менше. Готовий персик відставити, щоб охолонув. З томатів знімаємо також шкірку, але за часом їх тримаємо в окропі 25-30 секунд. Червоний перець просто економкою чистим.

Популярні новини зараз

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Хліб також потрібен без скоринки. Все це ми робимо для того, щоб текстура супу була однорідною та без неприємних частинок шкурки з овочів чи хліба. У ємність поміщаємо всі продукти і добре перебиваємо блендером в однорідну текстуру, обов'язково пробуємо і при необхідності додаю сіль або тютюну.

Володимир Ярославський. Фото: скрін youtube

Належимо до холодильника, щоб добре остигнув. Ярославський подає блюдо з невеликою кількістю "гарніру" з нарізаних шматочків червоного перцю та свіжого персика з оливковою олією та базиліком. Смачно ще зі шматочком хліба чи брускетою. Це дуже подобається з креветками або гребінцем. Смачного!

Нагадаємо, рецепт курочки з сиром фета та томатами від "Кульбаби" Валерії Крук: смачно, ситно та дуже естетично.

Як повідомляв "Знай.uа", більше ніяких ватрушок та штруделів: цей ароматний рулет з вишнею та маком від блогерки Юлії Віліч підкорить ваше серце

Знай.ua писав, Наталія Фаліон з "Лисапетного батальйону" привабила українців цибулею, це смак на віки: рецепт супу, які не розчарує