Настав піковий сезон для гарбузів, а це означає, що потрібно озброїтися смачними рецептами та порадувати ласощами близьких. Найпрекрасніше в цьому продукті – його мультифункціональність. По-перше, у гарбузі можна їсти все, аж до хвостика, а ще він корисний і чудово очищає організм.

Найпопулярніша страва з гарбуза - це каша, проте можна напекти дуже апетитні пироги. Як приготувати таку смакоту розповіла українська фуд-блогерка Роксолана у своєму Instagram. Варто відзначити, що у складі немає ні грама цукру, так що десерт вийде максимально корисним.

Гарбузово-сирний пиріг, скріншот з відео

Інгредієнти для маси з гарбуза:

  • 400 г відвареного гарбуза
  • 1 яйце
  • 3-4 ст/л муки
  • 4 шт кураги

Для маси з кисломолочного сиру:

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще
  • 300 г кисломолочного сиру
  • 1 яйце
  • 4-5 ст/л йогурту
  • 3-4 ст/л муки

Спосіб приготування:

Відварений гарбуз, яйце, борошно збиваємо блендером до однорідної маси. Курагу замочуємо в окропі, дрібно нарізаємо і додаємо до маси. Кисломолочний сир, яйце, йогурт, борошно збиваємо блендером до однорідної маси. У форму викладаємо по черзі масу з гарбуза та сирну масу. Випікаємо в розігрітій духовці за 180 С, 40-45 хв.

Гарбузово-сирний пиріг, скріншот з відео

Раніше ми писали, найсмачніші тефтелі зі свинини "по-старому": такий рецепт оцінить і Коля Тищенко

Як повідомляв Знай.ua, вівсяне печиво з шоколадом і горішками від блогерки Дідус: знайомі всім з юних років ласощі, але з "родзинкою"

Також портал Знай.ua писав, що зірка "МастерШеф" Ліза Глінська навчила українців розрізняти види кориці: улюблена пряність має багато "нюансів"