Настав піковий сезон для гарбузів, а це означає, що потрібно озброїтися смачними рецептами та порадувати ласощами близьких. Найпрекрасніше в цьому продукті – його мультифункціональність. По-перше, у гарбузі можна їсти все, аж до хвостика, а ще він корисний і чудово очищає організм.
Найпопулярніша страва з гарбуза - це каша, проте можна напекти дуже апетитні пироги. Як приготувати таку смакоту розповіла українська фуд-блогерка Роксолана у своєму Instagram. Варто відзначити, що у складі немає ні грама цукру, так що десерт вийде максимально корисним.
Інгредієнти для маси з гарбуза:
- 400 г відвареного гарбуза
- 1 яйце
- 3-4 ст/л муки
- 4 шт кураги
Для маси з кисломолочного сиру:
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
- 300 г кисломолочного сиру
- 1 яйце
- 4-5 ст/л йогурту
- 3-4 ст/л муки
Спосіб приготування:
Відварений гарбуз, яйце, борошно збиваємо блендером до однорідної маси. Курагу замочуємо в окропі, дрібно нарізаємо і додаємо до маси. Кисломолочний сир, яйце, йогурт, борошно збиваємо блендером до однорідної маси. У форму викладаємо по черзі масу з гарбуза та сирну масу. Випікаємо в розігрітій духовці за 180 С, 40-45 хв.
Раніше ми писали, найсмачніші тефтелі зі свинини "по-старому": такий рецепт оцінить і Коля Тищенко
Як повідомляв Знай.ua, вівсяне печиво з шоколадом і горішками від блогерки Дідус: знайомі всім з юних років ласощі, але з "родзинкою"
Також портал Знай.ua писав, що зірка "МастерШеф" Ліза Глінська навчила українців розрізняти види кориці: улюблена пряність має багато "нюансів"