Курка не безпідставно вважається безпрограшним варіантом як на вечерю, так і на святковий стіл. Та її легко зіпсувати, якщо перетримати в духовці або дістати напівсиру.

Існують три найпростіші правила, завдяки яким ви завжди будете впевнені, що ваша страва з курки вийде ідеальною. А шансів зіпсувати курку не залишиться.

Три головні правила приготування курки

1. Курка має бути допечена

За цим потрібно слідкувати у будь-якому випадку, чи то приготування м'яса птиці на сковороді або при запіканні. У першому варіанті не намагайтесь довести курку до готовності. Спершу обсмажте до золотистої скоринки, а далі переставте її в духовку. Завдяки цьому у вас буде дійсно ідеальна скоринка та ніжне м’ясо зі збереженою текстурою та соковитістю.

Запечена курка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

2. Проколюйте м'ясо

При маринуванні птиці, щоб додати їй букет смаків із приправ та прянощів, варто врахувати один важливий нюанс. Маринад не просочить цілісний шмат м'яса. То ж щоб процес пішов ефективніше, м'ясо потрібно проколоти в декількох місцях.

3. Використання фольги

Без фольги готувати курку можна, але з нею страва вийде набагато краще. Фольгу без сумніву можна вважати гарантією соковитої та ароматної страви. Прикрийте нею м'ясо під час запікання. А за 15 хвилин до готовності можна зняти її, щоб скоринка встигла схопитись.

Запечена курка. Фото: скріншот Youtube-відео

Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів

Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа

Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота