Смачне солоне сало в розсолі можна легко приготувати вдома. Щобільше воно не потребує багато інгредієнтів.

Крім того, солоне сало ще смачніше за свіже, а також має низку переваг, одна з яких — тривалість зберігання.

Інгредієнти:

  • сало (підчеревина) — 1 кг;
  • сіль — 100 г;
  • часник — 2 головки;
  • приправа будь-яка — 2 ст. л.;
  • вода — 1 л.

Сало. Фото: скриншот Youtube

Приготування солоного сала в розсолі:

Спершу потрібно порізати одну голівку часнику. Далі розчинити у воді сіль, додати часник. Покласти сало в розсіл і поставити його під гніт. Тримати у такому вигляді у холодильнику протягом 3 діб.

Популярні новини зараз

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Через 3 дні дістати сало з розсолу, підсушити його паперовим рушником. Одну почищену голівку часнику пропустити через прес. Додайте улюблену приправу на ваш смак — наприклад, суміш приправ для м'яса та чорний мелений перець.

Далі викладіть на стіл харчову плівку, посипте її спеціями, викладіть половину часнику. Тепер загорніть сало у плівку так, щоб воно було вкрите спеціями. Покладіть його у морозилку. Як тільки но сало замерзне, вийміть його та наріжте тонкими скибочками. Ось таким простим і швидким методом можна приготувати неймовірно смачне сало. Смачного!

домашнє сало гарячого посолу

Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів

Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа

Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота