Хоча і квашення капусти справа нескладна, але у багатьох початківців з цим виникають проблеми. Іноді капуста виходить занадто м'якою, гіркою чи перекисною.

Зверніть увагу на ці найпоширеніші помилки, що ваша квашена капуста вийшла неймовірно смачною та хрусткою.

Квашена капуста, menu

5 основних помилок при квашенні капусти:

1. Неправильно підібраний сорт. Запам'ятайте, що рання капуста не придатна для квашення, тому вона завжди буде м'якою. Найкращим варіантом для заготівлі на зиму є середньопізні сорти - їх квас восени. Пізні сорти мають полежати до січня. Також не найкращий вибір сорту з тонким листям.

2. Нестача соку. Після шаткування і заправлення сіллю капусту слід утрамбувати так, щоб вона була вкрита соком. При необхідності долити води. Все, що буде вище за рівень соку – зіпсується, капуста стане м'якою.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

3. Чи не виробляти вуглекислий газ. Щоб він виходив, у капусті потрібно 1-2 рази на добу робити отвори. Якщо не робити цього, квашена капуста зрештою гірчить.

Квашена капуста, фото: kulinarochka2013

4. Перетримка. Слід пам'ятати, що при активному бродінні на приготування йде три дні. Так як тільки зникає характерний запах, перестають утворюватися у великій кількості бульбашки, капусту необхідно забрати в холодне місце. Оскільки інтенсивність бродіння залежить від температури, у холодному приміщенні для цього може знадобитися більше часу.

5. Цукор. Цукор і мед справді є добрими способами прискорити бродіння. Проте слід пам'ятати, що у самій капусті зазвичай достатньо цукрів для життєдіяльності бактерій. Крім того, бактерії перетворюють цукор на кислоту, тому що більше цукру, тим кисліше вийде продукт.

Квашена капуста, фото: кадр з відео

Нагадаємо про рецепт салату "Морський примха" у вас попросять все: крабові палички так ви ще не їли точно.

Раніше ми повідомляли, як приготувати "ліниві" хачапурі, якщо вдома є лише хліб, яйце, сир та сосиски: замінить цілий сніданок.