Сезон гарбуза в самому розпалі, а це означає, що потрібно встигнути приготувати з цього овочу щось смачненьке. Багато хто не любить гарбуз, але після цих страв ви подивіться на нього по-новому.
Прості, швидкі та ситні страви з гарбуза допоможуть вам урізноманітнити меню для всієї родини.
Гарбуз у сметанно-часниковому соусі
Що знадобиться:
- Гарбуз (очищений) - півкіло.
- Сметани – 180 грам.
- Оливкова олія – дві столові ложки.
- Часник, паприка, кріп, петрушка – до смаку.
- сіль
Для соусу змішати сметану, дрібно нарізану зелень, часник, паприку та сіль.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Гарбуз очистити та нарізати кубиками середньої величини. На розігріту сковорідку в оливкову олію викласти кубики гарбуза та обсмажити на сильному вогні до утворення гарної скоринки.
Влити соус, перемішати, гасити під кришкою на повільному вогні до готовності.
Фарширований гарбуз
Ця страва змінить ставлення до гарбуза навіть у тих, хто його не любить у принципі.
Що знадобиться:
- Гарбуз – 2,5 кг.
- Картопля – чотири штуки.
- М'ясо – 300 г.
- Одна цибулина.
- Одна морквина.
- Дві столові ложки сметани.
- Їдальня ложка гірчиці.
- Олія вершкове – 50 грам.
- Часник – 3-4 зубці.
- Сир – 100 грам.
- Перець чорний мелений, перець червоний мелений, куркума, сіль – на смак.
Нарізати м'ясо на середні шматочки, обсмажити на вершковому маслі хвилин десять. Велику цибулину дрібно нарізати, додати|добавляти| до м'яса, обсмажити ще пару хвилин|мінути|. Моркву натерти на терці, додати на сковороду.
Картоплю очистити, нарізати на середні кубики, висипати з овочами до м'яса. Перемішати, посолити і поперчити до смаку.
Гарбуз середнього розміру очистити, промити та обсушити. Часник подрібнити, змішати з|із| м'яким вершковим маслом|мастилом|, натерти сумішшю внутрішні стінки гарбуза.
Для заправки кілька ложок сметани та чайну ложку гірчиці змішати.
Начинку та заправку викласти в гарбуз шарами. Зверху викласти залишки часникової олії, натертий сир, накрити гарбуз її кришкою.
Загорнути гарбуз у фольгу, випікати в духовці приблизно дві години при температурі 180 градусів, доки вона не стане м'якою.
Салат з гарбузом та капустою
Що знадобиться:
- Червонокачанна капуста 250 г.
- М'якуш гарбуза 200 грам.
- Яблуко 150 грам.
- Зернова граната.
- Оливкова олія – три столові ложки.
- Лимонний сік - дві чайні ложки.
- Мед – чайна ложка.
- Сіль, мелений перець – за смаком.
Капусту нашаткувати, скласти в салатник. Гарбуз натерти, відправити туди. Кисло - солодкі яблука з щільною м'якоттю натерти на тертці і додати до решти інгредієнтів.
Заправка – змішати оливкову олію, лимонний сік, рідкий мед, сіль та перець за смаком. Виливаємо заправку в салат і перемішуємо. Прикрасити зернами гранату.
Нагадаємо, що жодного попкорну більше не буде: простий рецепт хрустких чіпсів із крабових паличок.
Раніше ми повідомляли, що після цього мої діти полюбили перловку: рецепт каші з м'ясом, що не відрізняється від ресторанних страв.