Осінь – пора грибів. Тому зараз час запастися ними на зиму, а також частіше готувати смачні страви для своєї сім'ї на їх основі.
Пропонуємо спробувати цей простий у приготуванні та одночасно смачний грибний соус, який чудово підійде до картоплі, макаронів, будь-яких каш. Поживний та ароматний соус безперечно битиметься навіть з м'ясом!
Інгредієнти:
- Білі гриби (свіжі чи сушені) – 200 г свіжих (50 г сушених);
- Молоко – 250 мл;
- Вода - 250 мл;
- Вершкове масло - 30 г;
- Борошно – 30 г;
- Соль – 1/4 ч. л.;
- Чорний мелений перець – щіпка;
- Мускатний горіх – щіпка.
Приготування:
Насамперед гриби відваріть у підсоленій воді. Якщо для приготування ви використовуєте сушені гриби, замочіть їх на 30 хвилин в холодній воді, а потім на стільки ж часу в молоці. Далі разом із бульйоном подрібніть блендером.
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
У каструлю укладіть вершкове масло|мастило|, додайте|добавляйте| туди борошно і варіть на малому вогні 10-15 хв до кремового кольору. Тепер змішайте з грибним пюре, перемішайте та поступово додавайте гаряче молоко.
Не забувайте ретельно перемішуватись після кожного вливання молока. Поступово соус густітиме, тому через 4-5 хв додайте сіль, перець, мускатний горіх. Коли він охолоне, то стане настільки густим, що його легко можна буде змащувати на хліб. Якщо є бажання, можна додати трохи більше молока (до 100 г).
Нагадаємо, що голубці більше ніхто не захоче: рецепт фаршированої цибулі.
Раніше ми повідомляли про варення відразу з шести фруктів: такого точно не їли ваші знайомі і ви зможете здивувати всіх рецептом.