Є ідея для швидкого, ситного та смачного сніданку. На цей раз ми разом готуватимемо картопляний коржик з твердим сиром. Цікаво, що тут все, як у омлеті – можна додати копчену курку чи варене м'ясо.
На смак ця страва нагадує улюблені багатьма драники чи картопляну запіканку на сковороді. Використовуйте для рецепту сир, який добре плавиться. Це може бути моцарелла для піци, сулугуні, чеддер, гауда чи інший сир.
Про це кулінарному шедеврі розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться свіжими рецептами у соціальних мережах.
Що потрібно з продуктів
- картопля середнього розміру – 4 шт;
- курячі яйця – 3 шт;
- твердий сир – 80 г;
- кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л;
- олія - 50 мл;
- гострий томатний соус – 25 мл;
- свіжа зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) – 50 г;
- сіль – 5 г;
- чорний мелений перець – 5 г.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Спосіб приготування
Картоплю ретельно помиємо, очистимо від шкірки. Натріть овочі на тертці з великим полотном. Промиємо терту картоплю в холодній воді, відкинемо на друшляк. Перекладемо терту картоплю в глибокий посуд. Додамо до овочів кукурудзяний крохмаль, сіль та чорний мелений перець за смаком.
Курячі яйця зб'ємо виделкою, увіллємо в картоплю. Ретельно перемішаємо. На сковороду з розігрітою олією діаметром 20-22 см викладемо половину картопляної маси. Розрівняємо її лопаткою по всьому периметру сковороди.
Обсмажити картопляний коржик під кришкою на повільному вогні протягом 5-6 хвилин до золотистого відтінку з двох сторін. Готовий корж перекладемо на тарілку.
Обсмажити другу половину картопляної маси з одного боку. Акуратно перевернемо коржик на другий бік, використовуючи силіконову лопатку. Потім, не знімаючи коржик зі сковороди, змастимо його гострим томатним соусом або кетчупом.
Зверху рівномірним шаром розподілимо твердий тертий сир та дрібно порубану зелень. Накриємо інгредієнти другим коржем. Продовжимо готувати страву на повільному вогні під кришкою ще 3-5 хвилин, щоб сир усередині розплавився.
Нагадаємо, побалуйте себе смачним сніданком у вихідний: як приготувати солодкі грінки з яблуками.
Раніше повідомлялося, заготівля "сніданок туриста" на зиму з овочів та рису: простий рецепт універсального салату.
Також, твоя бабуся робила це кожної осені: рецепт ніжного варення з кабачків.