Восени холод заганяє людей по будинках і спонукає вживати більше гарячих напоїв, таких як чай. Адже що ще робити прохолодними вечорами, як не зігріватись смачними напоями?

Більше того, чай може не лише зігріти, а й розслабити та підвищити імунітет. Це великою мірою залежить від обраних складових щодо нього.

Чай, фото pxhere.com

Спробуйте різні варіанти чаю, щоб щодня смакувати чимось новим. Всі варіанти чаю дуже прості, швидкі у приготуванні та містять лише найпростіші інгредієнти.

Незвичайні рецепти осіннього чорного чаю:

1. Чай з корицею та яблуком

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

До запареного свіжого чорного чаю додати 2-3 тоненькі шматочки яблука і паличку кориці. Нехай настоїться і трохи охолоне протягом 1-2 хвилин. На свій смак додайте меду, а також одну зірочку гвоздики.

2. Осінні прянощі

Додайте до свіжого чорного чаю паличку кориці, 2-3 зірочки гвоздики, 0,5 чайної ложки мускатного горіха. Нехай добре настоїться, а потім напій процідіть і підсолодіть медом.

3. Цитрусові

Для однієї порції чорного чаю додайте по 1 скибочці лимона, апельсина або грейпфрута. Попередньо засипте їх 0,5 чайної ложки цукру і потовчіть у чашці, щоб пустили сік. Після цього залийте гарячим чаєм.

цитрусові, фото Pxhere

4. Чай із молоком

Запарте міцний чорний чай. Залийте молоком середньої жирності у співвідношенні 1:1. Додайте по щіпці ваніліну та мускатного горіха.

5. Вітамінний бум

На одну порцію чаю додайте 1 скибочку лимона, 2 тоненькі скибочки свіжого імбиру, 1 ч. л меду, 2-3 листочки м'яти. Також усі інгредієнти можна заздалегідь змішати, щоб наполягли. Якщо додати мед змішаний з куркумою, то ви отримаєте справді лікувальний чай.

6. Шматок літа

До чорного чаю додайте кілька листочків м'яти, заморожену малину та 2-3 скибочки свіжої груші. Малину можна замінити, наприклад, замороженою вишнею чи смородиною.

М'ята, скріншот з відео

7. Чорнослив та гвоздика

Розріжте чорнослив на 2-3 частини, додайте гвоздику і залийте гарячим чаєм. Дайте напою добре наполягати. Можна додати курагу чи засушені вишні.

8. "По-французьки"

Для його приготування потрібно півсклянки гарячого чорного чаю, 50 мл апельсинового соку, пару крапель лимонного соку, 4 ст. л коньяку, щіпка мускатного горіха та цукор на свій смак. Чай потрібно трохи проварити з апельсиновим соком, а решту складових додати в кінці.

9. Пікантний

Вам знадобиться склянка гарячого чорного чаю, 3 ст. л коньяку, по півчайної ложки меду та суміші спецій: кориця, мускатний горіх, гвоздика. А також 2 ст. л вершків низької жирності.

чай

Нагадаємо, що спортсмени люблять цей десерт: рецепт повітряних млинців їх вівсяних пластівців.

Раніше ми повідомляли, що мінімум тіста – максимум начинки: рецепт смачного та бюджетного пирога з капустою.