Сезон груш закінчується - а це означає, що потрібно встигнути запастись цим фруктом на зиму. Якщо вам набридли звичайні компоти і варення, спробуйте варення з груш з апельсинами за цим рецептом.
Це дуже ароматне варення, яке розрізняє ваші звичні заготовки і порадує дітей. З таким варенням можна і чаю попити, а можна використовувати його як начинку для пирогів і рогаликів.
Що знадобиться:
- Один кілограм груш,
- Один великий апельсин,
- 800 грамів цукру
- 100 мілілітрів води.
Як готувати:
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Особливих секретів приготування цього варення немає, проте не полінуйтеся та приділіть увагу підготовці апельсина до використання у цій консервації.
- Проварити цілий апельсин протягом 10-15 хвилин, щоб позбавитися від грочі.
- Нарізати його на невеликі шматочки.
- Груші очистити від шкірки, нарізати шматочками і додати до апельсину.
- Висипати до грухів і апельсину caxap.
- Каструльку з фруктами і цукром поставити на невеликий вогонь, додати воду і варити півтори години, періодично помішуючи.
Готове варення по стерилізованих баночкам і закатати.
Нагадаємо про хрусткі трубочки без вафельниці та духовки: рецепт легендарних смаколиків зі згущеним молоком. Приготувати ці солодощі можна легко та швидко.
Раніше ми повідомляли, що якась там "Оселедець під шубою", забудьте: рецепт бурякового салату "Пікова дама" з яблуками. Буряки потрібно взяти дуже насиченого бордового кольору. Заправити салат можна як майонезом, так і оливковою олією.
Також стало відомо, що зможете готувати без світла та газу: як зробити каші без варіння, рецепти для графіків відключень.