Якщо ви любите гречку та курку, для вас є хороша новина – ці чудові продукти можна поєднати в одну страву. Запіканка готується дуже просто, а результат вразить навіть гурманів.
Таку запіканку можна давати дітям в школу або чоловіку на роботу, адже страва виходить досить ситною. Звичайно, в рецепт входить ще декілька інгредієнтів, які тільки покращать смак.
Інгредієнти:
- Курячий фарш 200 г
- Цибуля 1 шт.
- Гречка 300 г
- Яйце 4 шт.
- Молоко 200 мл
- Печериці 200 г
- Болгарський перець 1 шт.
- Твердий сир 100 г
- Соняшникова олія за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Як приготувати:
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Насамперед подрібніть цибулю і обсмажте її на олії до прозорості. Далі додайте в сковороду курячий фарш. Злегка посоліть і поперчіть його. Смажте до напівготовності.
Гречану крупу відваріть до напівготовності в злегка підсоленій воді. У вас має вийти приблизно 300 г каші. Печериці подрібніть пластинками, а болгарський перець наріжте кільцями.
Тепер приготуйте заливку, змішавши у глибокій мисці яйця та молоко. Посоліть і поперчіть її до смаку. Сир натріть на середній тертці. Коли всі інгредієнти підготують, починайте формувати запіканку.
Першим шаром викладіть і розрівняйте у формі третину гречаної каші. На неї частина курячого фаршу. Далі рівним шаром викладіть частину печериць та кільця болгарського перцю. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти. Залийте заготовку запіканки яєчною заливкою, посипте тертим сиром. Готуйте страву у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Раніше ми писали про те, що коли гості вже на порозі: рецепт швидкого листкового пирога з грибами і сиром
Як повідомляв Знай.ua, стояти годинами біля плити не доведеться: готуємо ліниве, але дуже смачне заливне з курки за 30 хвилин