Кожна господиня знає, що борошно потрібно просіяти, щоб отримати смачні повітряні торти. Проте ця процедура абсолютно безглузда.
Насправді, просіювання борошна через сито - кулінарний міф, створений для того, щоб представити рецепт десерту як більш домашній, "перевірений", тобто це свого роду прийом для господинь.
Ще один маркетинговий хід, завдяки якому на прилавках магазинів тепер є величезний вибір різноманітних аксесуарів для борошна.
Є список конкретних випадків, коли просіювання борошна знадобиться вам для поліпшення страви.
Через аномальну погоду Україна залишиться без популярного фрукту
Цивільних братимуть до війська без мобілізації: залучать ТЦК та рекрутингові центри
Стаж, середня зарплата та мінімалка: які сюрпризи готує пенсійна система у 2025 році
Мобілізації не уникнуть: хто в першу чергу піде до ТЦК у квітні
- Просіюйте борошно, якщо ви робите його самостійно. Це потрібно для очищення борошна від м'яки.
- Якщо ви довго зберігали муку, то краще просійте її перед використанням. Це допоможе позбутися грудочок.
- Просіюйте борошно, якщо вам потрібно підготувати поверхню для розкочування тіста.
- Якщо вам потрібно додати невелику кількість борошна до напівготового тіста, можете сміливо просіювати борошно. Це запобігатиме появі грудочок у тесті.
- Просіюйте продукт, якщо вам потрібно зробити гірку з борошна для приготування, наприклад, яєчної пасти.
- Якщо крім муки в рецепті є інші сухі інгредієнти і їх потрібно вводити разом, також використовуйте сито для просіювання продуктів.
Рекомендується просівати такі сипучі продукти, як мигдальне борошно, кондитерський цукор, какао-порошок та харчова сода. Дуже часто після контакту з повітрям ці продукти можуть утворювати грудочки, що може вплинути на смак приготовленої страви.
Нагадаємо, який інгредієнт ніяк не повинен потрапити в котлети, щоб не зіпсувати смаку: багато хто міг цього не знати.
Раніше ми повідомляли про 4 помилки в готуванні, які всі припускають і цькують себе : чому не можна знімати шкірку і перегрівати олію.