Свята в Україні, а особливо зимові, важко уявити без холодця. Ця популярна страва займає почесне місце на святкових столах.

Але мало хто знає, що приготувати холодець можна раніше, зробивши смачну заготівлю на зиму. Українці звикли запасатися на зиму тушницями та рибними консервами. Те саме можна зробити і з холодцем!

Холодець, скріншот: YouTube

Така закрутка виходить дуже смачною і зберігатиметься не один місяць. Для її приготування знадобиться лише кілька інгредієнтів та пара банок з кришками. Кількість складових залежить кількості банок.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Зима буде без світла: тривожний прогноз

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

  • Свинячі кістки з хребта, лопаток, грудини;
  • Свинячі рульки та ніжки;
  • Свиняча шкіра;
  • Спеції на смак, наприклад, сіль, лавровий лист, чорний перець горошком, запашний перець, сушений часник;
  • вода

Приготування:

Розділіть на порційні шматки свинячі кістки з хребта, лопаток, грудини розділяємо і залийте їх водою на ніч. Потім складіть їх щільно в каструлю, додайте кілька шматків свинячої шкіри для кращого застигання і залийте водою. Також можна додати свинячі рульки та ніжки.

Холодець // www.instagram.com/sabines_kitchen/

Поставте каструлю на вогонь та варіть на маленькому вогні під кришкою 3 години. Періодично знімаємо піну з м'яса в міру появи. Також додаємо спеції: сіль, лавровий лист, чорний перець горошком та запашний перець. Варимо холодець доти, доки м'ясо не почне відокремлюватися від кісток.

Після його приготування розкладаємо м'ясо в підготовлені банки. Окремо кладемо великі щільні шматки м'яса та окремо накладаємо дрібні шматочки та нарізану шкірку.

Проціджуємо бульйон, додаємо до смаку улюблені спеції. Заливаємо бульйоном банки з м'ясом, закочуємо кришками та стерилізуємо. При стерилізації в автоклаві банки з холодцем тримаємо протягом 5 хвилин при температурі 110 градусів

Холодець, скріншот: YouTube

Нагадаємо про картопляну запіканку з фаршем та сиром: ідеально підійде для сімейної вечері.

Раніше ми повідомляли про рецепт ароматної грибної ікри на зиму, яку можна приготувати будь-якої миті: ви будете в захваті.