Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
• Борошно пшеничне – 360 г (2 склянки ємністю 250 мл з гіркою)
• Сир - 250 г
• Олія вершкове (розм'якшене) – 100 г
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
• Цукор – 100 г (0,5 склянки об'ємом 250 мл)
• Яйце – 1 шт.
• Сода – 1 ч. ложка
• Сіль - 1 щіпка
• Ванілін – на кінчику ножа
Спосіб приготування
Підготуйте усі інгредієнти. М'яке вершкове масло з'єднайте з цукром, ваніліном та сіллю. Перетріть олію з цукром віночком. Убийте яйце. 1 ч. ложку жовтка можна залишити для змащування поверхні печива.
Додайте|добавляйте| сир і перемішайте. Додайте в тісто 1 склянку просіяного пшеничного борошна та соду. Перемішайте. Додайте борошно, що залишилося, і замісіть м'яке сирне тісто. Заміс краще закінчувати на рівній поверхні столу.
Увімкніть духовку для розігріву до 170 градусів. Деко застелите пергаментом. Розділіть тісто на дві частини. Скалкою розкотіть половину тесту в пласт завтовшки 0,5-0,7 см.
Формами для печива виріжте з тіста фігурки. Покладіть заготовки для печива на деко. До 1 ч. ложки жовтка додайте 1 ч. ложку води та перемішайте. Кулінарним пензликом змастіть поверхню печива сумішшю, що вийшла.
Випікайте першу партію сирного печива у духовці 20 хвилин. Поки печеться перша партія печива, розкочуємо другу частину тіста і вирізаємо заготовки. Обрізання тіста можна зібрати в грудку і повторно розкотити.
Сирне печиво відмінно знімається з пергаменту. Перекладіть його на гарне блюдо для подачі. Склянка теплого молока - ідеальний компаньйон до такого печива із сирного тіста. Хрумка по краях і м'яка всередині, в міру солодка і дуже ароматна - знайомий з дитинства смак не підвів і цього разу!
Нагадаємо, чебуреки, якими можна ласувати на Різдвяний піст: рецепт легкої та доступної страви.
Раніше повідомлялося, як зробити котлети соковитими та пишними: гарантовані рецепти.
Також, .дивовижний смак у кожному шматочку: рецепт салату "Курочка під кайфом"