Гречка є дуже популярною крупою і готують її досить часто, проте багато хто робить це неправильно. Усього одна помилка може зіпсувати структуру та смак каші.

Найчастіше господині слідують простій пропорції, яка працює і з іншими кашами - 1 до 2, тобто на одну склянку крупи додаємо дві склянки води і варимо до готовності. З гречкою більшість робить так само, але в цьому є помилка.

Гречка, скріншот: YouTube

Як правильно варити гречку

Звична нам темна гречка із супермаркету є вже напівготовою крупою, що пройшла первинну обробку. Щоб її приготувати, достатньо залити гречану крупу окропом (у знайомій пропорції, 1 до 2). Після цього накрити кришкою і почекати, поки крупа не вбере всю воду і не набухне.

Щоб переконатися у готовності, можна поставити на вогонь і довести до кипіння. Вимкнути та накрити кришкою. Коли крупа розбухне, залишиться додати улюблені спеції, олію, засмажку, гриби або щось інше, що ви любите.

Популярні новини зараз

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Ціни на гречку, скріншот з відео

Окрім темної буває і біла (зелена) гречка. Вона зустрічається у продажу рідше і коштує зазвичай дорожче. Така крупа необроблена, а при варінні має більшу в'язкість, ніж темна гречка. Вона добре підходить для супів чи молочних каш. Але зелену гречку варити треба, адже вона не пройшла первинну обробку, на відміну від темної.

Варена гречка, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що не просто ж є мандарини: найкращий рецепт десерту з новорічного цитрусу.

Раніше ми повідомляли проароматні запечені яблука з сиром: рецепт з дитинствавід бабусі за секретом.