Гречка є дуже популярною крупою і готують її досить часто, проте багато хто робить це неправильно. Усього одна помилка може зіпсувати структуру та смак каші.
Найчастіше господині слідують простій пропорції, яка працює і з іншими кашами - 1 до 2, тобто на одну склянку крупи додаємо дві склянки води і варимо до готовності. З гречкою більшість робить так само, але в цьому є помилка.
Як правильно варити гречку
Звична нам темна гречка із супермаркету є вже напівготовою крупою, що пройшла первинну обробку. Щоб її приготувати, достатньо залити гречану крупу окропом (у знайомій пропорції, 1 до 2). Після цього накрити кришкою і почекати, поки крупа не вбере всю воду і не набухне.
Щоб переконатися у готовності, можна поставити на вогонь і довести до кипіння. Вимкнути та накрити кришкою. Коли крупа розбухне, залишиться додати улюблені спеції, олію, засмажку, гриби або щось інше, що ви любите.
Гороскоп на сьогодні 29 травня: справи тельців, суперечки левів та напруження скорпіонів
Не просто літо, а зірковий старт: що готує червень знакам Зодіаку і чому цей місяць може все змінити
Мобілізація після 50 років: умови стають жорсткішими – призиватимуть за новими правилами
Від ТЦК більше не сховатися: мобілізація дістанеться миттєво кожного ухилянта
Окрім темної буває і біла (зелена) гречка. Вона зустрічається у продажу рідше і коштує зазвичай дорожче. Така крупа необроблена, а при варінні має більшу в'язкість, ніж темна гречка. Вона добре підходить для супів чи молочних каш. Але зелену гречку варити треба, адже вона не пройшла первинну обробку, на відміну від темної.
Нагадаємо, що не просто ж є мандарини: найкращий рецепт десерту з новорічного цитрусу.
Раніше ми повідомляли проароматні запечені яблука з сиром: рецепт з дитинствавід бабусі за секретом.