Якщо ви не хочете вживати алкоголь у новорічну ніч, спробуйте приготувати безалкогольне домашнє шампанське. Напій виходить дуже смачним та обов'язково додасть вам святкового настрою.

Такий напій буде не лише смачним, а й корисним. Адже для його приготування вам знадобиться вода, мед та низка приправ.

Шампанське, фото: скріншот з відео

Рецепт приготування безалкогольного шампанського №1

складники:

  • літр води;
  • 150 г меду;
  • 150 г цукру;
  • Два лаврові листи;
  • По 5 г кориці, гвоздики, імбиру, кардамону та мускатного горіха;
  • Жменя родзинок.

Спосіб приготування:

Спочатку закип'ятіть воду і додайте в неї цукор, прянощі та мед. Проварити все приблизно 15 хвилин на повільному вогні. Коли суміш застигне, розлийте її у скляні пляшки. Туди ж покладіть по 6-7 родзинок. Потім пляшки потрібно щільно закрити та поставити в холод наполягати.

Новий рік, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

Рецепт приготування безалкогольного шампанського №2

Інгредієнти:

  • яблуко;
  • сік із трьох лимонів;
  • 75 г цукру;
  • кілька листків м'яти та содової.

Спосіб приготування:

Засипте цукор в каструлю, зверху влийте лимонний сік і поступово нагрійте на плиті на маленькому вогні, постійно помішуючи. Коли рідина закипить, зніміть каструлю із плити. далі візьміть яблука, помийте їх і наріжте маленькими скибочками.

Потім додайте яблука і м'яту сироп і поставте на плиту знову і доведіть до кипіння під кришкою. Після того, як рідина охолоне, додайте в неї содову і розлийте в келихи.

Шампанське, скріншот відео

Нагадаємо, що забудьте про олів'є та шубу: салат із картопляної соломки на святковий стіл.

Раніше ми повідомляли, що пузо миттю перестане бурчати: рецепт дієтичної запіканки з рису, моркви та яблук.