Якщо ви не хочете вживати алкоголь у новорічну ніч, спробуйте приготувати безалкогольне домашнє шампанське. Напій виходить дуже смачним та обов'язково додасть вам святкового настрою.
Такий напій буде не лише смачним, а й корисним. Адже для його приготування вам знадобиться вода, мед та низка приправ.
Рецепт приготування безалкогольного шампанського №1
складники:
- літр води;
- 150 г меду;
- 150 г цукру;
- Два лаврові листи;
- По 5 г кориці, гвоздики, імбиру, кардамону та мускатного горіха;
- Жменя родзинок.
Спосіб приготування:
Спочатку закип'ятіть воду і додайте в неї цукор, прянощі та мед. Проварити все приблизно 15 хвилин на повільному вогні. Коли суміш застигне, розлийте її у скляні пляшки. Туди ж покладіть по 6-7 родзинок. Потім пляшки потрібно щільно закрити та поставити в холод наполягати.
Гороскоп на сьогодні 9 квітня: гроші, сварки та шанс усе змінити у середу
Відразу у 9 областях пенсіонерам виплатять по 3 тис грн: хто саме отримав право на допомогу
Не субсидія і не пільги: українці отримають окрему допомогу на комуналку
Українці працюватимуть до глибокої старості: у Мінсоці готують нововведення
Рецепт приготування безалкогольного шампанського №2
Інгредієнти:
- яблуко;
- сік із трьох лимонів;
- 75 г цукру;
- кілька листків м'яти та содової.
Спосіб приготування:
Засипте цукор в каструлю, зверху влийте лимонний сік і поступово нагрійте на плиті на маленькому вогні, постійно помішуючи. Коли рідина закипить, зніміть каструлю із плити. далі візьміть яблука, помийте їх і наріжте маленькими скибочками.
Потім додайте яблука і м'яту сироп і поставте на плиту знову і доведіть до кипіння під кришкою. Після того, як рідина охолоне, додайте в неї содову і розлийте в келихи.
Нагадаємо, що забудьте про олів'є та шубу: салат із картопляної соломки на святковий стіл.
Раніше ми повідомляли, що пузо миттю перестане бурчати: рецепт дієтичної запіканки з рису, моркви та яблук.