Пляцки, відомі в Україні, або як їх називають на Галичині, це тортики з різноманітними начинками, зазвичай у прямокутній формі. На зрізі вони є яскравим поєднанням різноманітних шарів, забезпечуючи багатий смак.

Одним із цікавих рецептів є пляцок "Продовольство богів" з халвою, який простий у приготуванні, але відрізняється унікальним ароматом та смаком. Особливе поєднання масляного крему з горіхами подарує вам неповторне задоволення від смаку.

Цей десерт чудово прикрасить святковий стіл та стане чудовим завершенням обіду.

Пляцок «Їжа богів» з халвою / фото: скріншот Youtube

Інгредієнти для трьох коржів торта:

  • 6 курячих яєць
  • 3 склянки цукру
  • 1.5 склянки сметани
  • 3 чайні ложки амонію
  • 9 чайних ложок какао
  • 3 склянки борошна
  • 1.5 склянки волоських горіхів

Інгредієнти для крему:

  • 1 склянка мелених горіхів
  • 370 грам молока, що згущує|згущає|
  • 400 грам вершкового масла
  • 150 грам халви
  • Молоко за смаком

Пляцок «Їжа богів» з халвою / фото: скріншот Youtube

Популярні новини зараз

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

Показати ще

Приготування коржів:

  1. Розбийте яйця у велику миску та додайте цукор. Збийте до утворення повітряного крему.
  2. До сметани додайте амоній, ретельно перемішайте. Потім додайте суміш до збитих яєць та цукру.
  3. Змішайте какао з борошном і поступово додайте в суміш із яйцями і сметаною, добре перемішуючи.
  4. Додайте порізані горіхи і добре перемішайте.
  5. Повторіть ці кроки для замішування тіста для двох інших коржів.
  6. Випікайте кожен корж за температури 180°C протягом 30-40 хвилин або до готовності. Перевірте готовність, використовуючи дерев'яну паличку: якщо вона виходить сухою, то пляцки готові.
  7. Залишіть кожен готовий корж охолонути окремо на піддоні чи тарілці.

Пляцок «Їжа богів» з халвою / фото: скріншот Youtube

Для приготування крему:

1. Залийте мелені горіхи гарячим молоком, накрийте кришкою і дайте їм запаритися.

2. У великій мисці збийте вершкове масло зі згущеним молоком.

3. Відцідіть зайву рідину з горіхів і поступово додавайте їх у крем, продовжуючи збивати до однорідності.

4. Додайте халву і продовжуйте збивати, доки крем не стане повітряним і ніжним.

5. Для складання плацків шар за шаром накладіть коржі, кожен промажте кремом. Поверхню можна прикрасити горіхами або подрібненою халвою.

Збережіть плацок "Їжа богів" у прохолодному місці до вживання, щоб він не втратив своєї текстури та смаку. Спробуйте насолодитися цим неповторним десертом, який чудово доповнить ваш стіл. Смачного!

Раніше ми писали, алкогольний та "тверезий" глінтвейн на холодну зиму: рецепти, щоб було що робити в блекаутах

Також спробуйте приготувати без дріжджів і навіть без борошна: рецепт простого та бюджетного печива до чаю