Для наших дорогих читачів не є жодним секретом, що якщо нам трапляється хороший рецепт, то ми обов'язково їм поділимося. Цього разу ми хочемо поспішити тебе потішити, що навіть коли скисло молоко, то це не дуже страшна ситуація, адже можна спекти смачні млинці.
Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
• Молоко кисле – 500 мл (2 склянки)
• Яйця – 2 шт.
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
• Олія - 3 ст. л.
• Борошно – 1,5 склянки ємністю 250 мл
• Сахар - 1 ст. л.
• Соль - 1/3 ч. л.
• Сода (за бажанням) – 1/3 ч. л.
Спосіб приготування
Для початку необхідно підготувати усі продукти. Борошно просіяти в миску. Додати сіль|соль|, цукор, перемішати. Влити молоко та олію. Додати яйця.
Добре все перемішати до однорідності. Залишити тісто на 30 хвилин. Соду (якщо використовуєте) розвести в 1 ст. ложку гарячої води. Влити розведену соду в млинце, добре перемішати.
Приступити до випікання млинців. Сковороду добре розігріти, змастити олією або наколотим на вилку свинячим салом. Сало має бути або не солоним, або добре очищеним від солі. У середину сковороди налити тісто, і швидко розподілити його рівномірно на дно сковороди.
Смажити тонкі млинці на вогні вище за середнє до рум'яності. Млинці печуть швидко, пару хвилин. Коли одна сторона підсмажиться, млинець акуратно підчепити лопаткою, перевернути і смажити з іншого боку, потім зняти зі сковороди.
Готові млинці складати чаркою на тарілку. Щоб млинці були ніжнішими, рекомендується кожен гарячий млинець змащувати вершковим маслом. До млинців можна подати сметану або будь-яку іншу добавку на смак.
Нагадаємо, насправді гречка вже напівготова: як правильно варити крупу, ви й не здогадувалися.
Раніше повідомлялося, ніколи не соліть картоплю так: просто спробуйте приготувати правильно пюре та смажену.
Також, креативна заміна нудним тарталеткам: рецепт святкової закуски зі шпротами.