Наш культурний код століттями зберігається у чудовій та корисній страві – борщі. Порушувати сімейні традиції небажано. Важливо знати, що десятки рецептів червоного борщу. Хтось радить варити буряк, а інші навпаки, кажуть, що це тільки зіпсує страву.

Додавання буряків до борщу – це не лише питання смаку, а й текстури та кольору. Додавання сирого або вареного буряка завжди було предметом суперечок.

Один з українських фудблогерів вирішив розібрати поради щодо того, які буряки найкраще додавати до борщу.

Буряк. Фото: скрін youtube

Варений буряк

Варений буряк надає борщу глибшого червоного кольору і насиченості. Він має більш ніжну та м'яку текстуру, що надає різноманіття структурі борщу. Проте має менш виражений смак проти сирим, але водночас додає насолоду і ніжність до страви. Кулінари рекомендують варити буряки для борщу не більше 10 – 15 хвилин.

Популярні новини зараз

Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Показати ще

Буряк. Фото: Youtube

Сирий буряк

Такий має більш яскравий і виражений смак, який надає борщу свіжості. Якщо ви шануєте хрумку текстуру, то сирий буряк стане також відмінним вибором.

Борщ, фото wikipedia

Ще один варіант

Для тих, хто не хоче додавати в борщ варений або сирий буряк, існує третій варіант - запекти його в духовці. Для цього буряк ретельно вимити і запекти до готовності в духовці при температурі 180°С, охолодити, почистити і нашаткувати тонкою соломкою.

Нагадаємо, насправді гречка вже напівготова: як правильно варити крупу, ви й не здогадувалися.

Раніше повідомлялося, ніколи не соліть картоплю так: просто спробуйте приготувати правильно пюре та смажену.

Також, креативна заміна нудним тарталеткам: рецепт святкової закуски зі шпротами.